Aktiviteter till möhippa → Vi ger 9 tips

Tips på roliga lekar och aktiviteter för en lyckad möhippa

Ska du och dina vänner styra upp en möhippa för den blivande bruden? Då har ni ett roligt uppdrag framför er. En av de första sakerna ni bör fundera på inför möhippan är aktiviteter och lekar. Därför ger vi er våra 9 bästa tips på aktiviteter och lekar till möhippan så att ni kan ge bruden en oförglömlig kväll.

 

Lästips: Ska du gifta dig? Vi har tipsen på hur du hittar rätt bröllopsklänning och den perfekta låten för bröllopsvalsen.

 

1. Karaokekväll

Är bruden musikintresserad eller bara älskar att sjunga karaoke så kan karaokekväll vara en toppen aktivitet för en möhippa. Antingen kör ni singstar hemma med massa snacks och drinkar eller hyr ett karaokerum på en bar. Kanske kan ni fixa matchande möhippa kläder till er alla. Det blir garanterat en kväll med mycket skratt och skönsång.

 

2. 5-kamp

Om bruden är en aktiv och sportig person skulle det kunna passa perfekt med att utmana varandra i en 5-kamp. Ta på er träningskläder och tävla mot varandra antingen i lag eller individuella tävlingar. Är svensexan på samma dag skulle ni kunna tävla mot varandra. Några klassiska grenar att tävla i är t.ex irländsk julafton, hinderbana, skottkärrerace eller dragkamp.

 

Lästips: Behöver du tips på bröllopslekar? Läs vår artikel!

 

3. Spadag

Gillar bruden att lyxa till det med spa och lite avslappnande behandlingar är en spadag perfekt. Ni kan umgås och ha det mysigt på spat och de som vill kan boka en behandling. Kom ihåg att boka en behandling till bruden också! Vill ni göra det till en heldag kan ni boka en middag efteråt och kanske till och med en övernattning någonstans.

 

Tre kvinnor i vita morgonrockar som har ansiktsmask och dricker bubbel och ett fruktfat

 

4. Vinprovning/Ölprovning

För den vin- eller öl älskande bruden är en dryckesprovning av något slag en klassiker. Oavsett om ni ska hålla möhippa i Stockholm eller möhippa i Göteborg, eller någon annan stans så brukar det alltid finnas något ställe som har vin- eller öl provningar. Passa på att klä upp er lite och smaka på massa härliga drycker. Kanske hittar bruden något hon vill beställa till bröllopet. Efteråt kanske ni kan gå vidare på middag eller gå ut och dansa.

 

5. Skattjakt

Ännu en klassiker är skattjakten. Där krävs det att ni är lite kluriga och kreativa. Ni kan ge bruden ledtrådar som leder henne till hennes favorit ställen över hela staden. Kanske till hennes favoritbutik där hon får köpa vad hon vill att ha på sig till kvällen, eller till hennes favoritrestaurang när det är dags för middag. Möjligheterna är oändliga!

 

6. Frågetävling om brudens partner

Förbered ett quiz där alla frågor handlar om brudens partner. Då får ni se hur väl bruden och brudens närmaste vänner och familj känner den person som ska bli en del av familjen och vänskapskretsen. Låt brudens partner vara med och skapa quizet.

 

7. Lyxig sleepover

Vill ni göra en vuxen variant av de sleepovers ni brukade göra som barn? Då kan ni köpa lite mat som ni kan laga hemma, lite ingredienser till goda drinkar som ni kan göra tillsammans och möhippa dekorationer och pynt så det ser extra festligt ut. Är du som planerar även toastmaster och har koll på bröllopsdekorationerna kan du kanske ta inspiration från dem. Kanske kan ni även ta inspiration från bröllops-inbjudningskorten och göra en likadan till bruden för möhippan.

 

Under kvällen kan ni hitta på aktiviteter som t.ex. hemmaspa, köra just dance eller kolla på Bröllopsduellen. Vill ni göra kvällen extra speciell skulle ni kunna köpa matchande möhippa outfits.T.ex. matchande pyjamasar, super mysigt!

 

Kvinnor i sidenmorgonrockar skålar med bubbel

 

8. Ta en dansklass

Ta chansen att boka in en dansklass på en dansstudio. Det finns många dansstudior som har färdiga danspass för just möhippor där ni får testa på att dansa och känna er riktigt sexiga. Det kan vara allt från poledancing till stilar som burlesque eller high heels.

 

9. Hyr ett hus för en weekend

Har ni budget till det kan ni hyra ett hus på t.ex. Airbnb och åka iväg på en weekendresa till något trevligt ställe där ni kan hitta på vad ni vill. Om huset har pool kan ni ha poolparty, eller gå till någon restaurang eller klubb i närheten. Det kan vara skönt för både bruden och er att få komma bort över helgen och bara umgås och ha roligt. Kom bara ihåg att kolla med bruden vart hon ska på smekmånad så att ni inte åker till samma ställe.

 

Svar på vanliga frågor:

 

Hur långt innan bröllopet har man möhippan?

Nuförtiden brukar möhippan hållas ungefär en eller två veckor innan bröllopet. Har ni en 5-kamp på möhippan och bruden ramlar och slår ut framtanden har hon lite tid på sig att hinna fixa det innan bröllopet!

 

Vem ska planera möhippan?

Vanligtvis är det de personer som bruden har valt ut till tärnor som planerar och förbereder möhippan. Det är ofta en bra idé att inte inkludera för många personer i planeringsprocessen då det kan bli för många röster som tycker olika.

 

Ska man fota och filma på en möhippa?

Det är upp till bruden, men det kan ju vara roligt att ha lite bilder att kunna kolla tillbaka på och vill ni skoja till det lite kan ni välja ut några bilder till ett härligt bildspel att visa under bröllopsmiddagen (Välj inget som skulle vara för pinsamt för bruden).

 

Lästips: Läs vårt inlägg om fler sätt att göra bröllopsdagen extra speciell.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly