Bröllopsdekorationer → Tips och inspiration

Bröllopsdekorationer till er stora dag – Vi guidar er!

Bröllopsdekorationer kan vara en utmaning och något som många par kanske inte räknade med skulle vara så svårt att ta beslut kring. Dekorationerna kan vara det som ger bröllopet en slags röd tråd och ett tema. Därför är det värt att fundera över vad just ni vill ha.

 

Det finns inget rätt och fel när det kommer till bröllopsdekorationer. Det viktigaste är att ni utgår ifrån er som par när ni bestämmer tema eller färgskala. På så vis blir bröllopet mer personligt och representativt av er som par. Vill ni ha mer tips och inspiration på hur ni kan tänka kring dekorationer är det bara att fortsätta läsa!

 

Lästips: Vi tipsar om aktiviteter till möhippan och hur ni gör er bröllopsdag extra speciell.

 

Dukning för bröllop med stor servettring, blockljus och rosa duk

 

Bröllopsdekorationer – Allmänna tips

Skapa ett tema, som fungerar som en röd tråd genom hela bröllopet. Utgå från er som personer när ni bestämmer tema. Kolla vilka färger ni har i hemmet eller i er garderob. Där lär ni hitta färger som ni tycker om som ni kan använda er av. Ett annat alternativ är att utgå ifrån gemensamma intressen och bestäm ett tema utefter det. Gillar ni båda Sagan om ringen och har drömt om ett bröllop med det temat? Kör på och anpassa alla dekorationer efter det! T.ex. val av lokal, val av låt till bröllopsvalsen, val av bröllopsklänning, val av inbjudningskort samt dekorationer och blommor.

 

Skapa en Pinterestboard när ni bestämt ert tema. Sök på bröllopsdekorationer i de färger eller tema ni valt och använd som inspiration. Det kan hjälpa er få en bättre helhetsbild av hur det kommer att se ut.

 

Blanda köpt, hyrt, lånat och naturmaterial. Vill ni inte lägga ner massor av pengar eller tänker ni på miljön kan ni få ner kostnaden eller miljöpåverkan genom att både köpa, låna och hyra bröllopsdekorationer. Ni kan även köpa bröllopsdekorationer billigt online eller göra DIY bröllopsdekorationer och endast köpa det material som krävs för det. Fundera även över om naturen har något material ni kan använda er av som dekor. T.ex. kottar, fallna grenar eller stubbar som kan användas i olika syften.

 

Dekor till bröllopsbilder kan också vara kul att införskaffa. Det kan göra era bröllopsbilder extra fina och personliga samt att de går i samma tema som resten av bröllopet. Använd er av saker som t.ex. ballonger, vimplar, ljusslingor eller blommor.

 

Lästips: Vad gör en toastmaster? Vad ska ni ha för bröllopslekar? Och vart ska ni åka på smekmånad? Vi har svaren!

 

Bild på dukning för bröllop med rosa beige duk och vita tallrikar

 

Tips på dekorationer till bord och festlokal

  • Tyg är väldigt användbart som dekor till bröllop. Det kan användas på stolar till vigseln och till bröllopsfesten. Det kan användas som dukar eller hängas upp på väggarna som en fin backdrop tillsammans med ljusslingor och vimplar.

 

  • Blommor är en klassiker för en anledning. Som bröllopsdekoration kan blommor användas på borden, längs bänkarna på vigseln, på ett backdrop bakom brudparet under middagen och till så många andra grejer. Det kan dock vara bra att boka in en konsultation med en florist för att se vilka blommor som är i säsong då ni gifter er.

 

  • Vimplar är, precis som blommor, en mångsidig dekoration. Det vanligaste är att använda vimplar längs väggarna eller sätta upp några om ni har ett fotobås.

 

  • Ljus fungerar toppen som en stämningssättare. Välj mellan att ha små lyktor eller fina ljus i ljusstakar på borden. Välj ut några färger på ljusen som passar bra till det valda temat.

 

  • Ballonger är även det en klassiker på bröllop. De kan användas som en båge över brudparet på vigseln, som ett backdrop bakom brudparet på middagen eller bara överallt i lokalen och uppe i taket. Ju fler ballonger desto bättre! Lägg till ett snyggt silver- eller guldsnöre till vita ballonger och fyll dem med helium och låt flyga upp i taket så kan det bli en snygg och effektfull dekoration.

 

  • Lampor kan göra allt för att sätta stämningen på bröllopsfesten. Några klassiska idéer är att fylla taket med rislampor eller ljusslingor kors och tvärs. En annan välanvänd idé är att sätta bokstavslampor någonstans i rummet. Det skulle kunna vara brudparets första bokstäver eller hela namnen.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly