21 tips på roliga bröllopslekar

Våra bästa tips på bröllopslekar

Behöver du och din partner lite hjälp med att hålla era bröllopsgäster underhållna och engagerade under er bröllopsdag? För att ni inte ska behöva oroa er över att era gäster ska slumra till eller bli uttråkade ger vi er här 21 tips på roliga bröllopslekar. Med dessa kan ni slappna av och lita på att er bröllopsdag kommer bli en succé.

 

Lästips: Ska du gifta dig? Kolla in våra magiska vigselringar och läs våra artiklar där vi skriver om inbjudningskort, vägen till att hitta bröllopsklänning, tips på smekmånad och idéer på hur ni kan göra er stora dag extra speciell.

 

Bröllopslekar till mingel

Att planera någon eller några lekar till minglet innan själva bröllopsmiddagen kan vara bra då det ger dina gäster en chans att lära känna folk om de inte känner så många. De kan fungera som en slags “ice-breaker” och lätta upp stämningen.

 

Hitta gästen

Dela ut lappar i början av minglet med ett påstående, t.ex. “Någon som gick i mellanstadiet med bruden”. Då gäller det för den gäst som får den lappen att hitta någon som det stämmer in på genom att fråga frågor till gästerna. Ett bra sätt att lära känna folk.

 

Rådgivningskort

Denna aktivitet kan man egentligen göra när som helst under kvällen men det kan va smart att informera om den redan under minglet. Här kan ni sätta fram en stor burk eller en brevlåda där era gäster kan skriva sina bästa råd till er så ni kan läsa dem efter bröllopet.

 

Fotobås

Att ha ett fotobås är en klassiker för en anledning. Antingen kan man ha en gemensam kamera som tar alla bilder så att ni kan kolla tillbaka på bilderna själva och dela med er till gästerna. Eller så kan ni låta gästerna använda sina egna mobilkameror, då finns ju dock risken att ni inte kommer kunna se bilderna.

 

En man och en kvinna som håller i fotobås rekvisita med en rosa bakgrund

 

Bröllopslekar under middagen

Lekar till middagen är en bra konversationsstartare för era gäster eftersom många av era gäster som sitter vid samma bord kanske inte känner varandra. Då är det bra att ge dem något att prata om.

 

Klädnypeleken

Denna lek brukar få sig många skratt. Den går ut på att gästerna ska försöka sätta så många klädnypor på brudparets kläder som möjligt utan att de märker något. Ett tips är att sätta ut en burk med klädnypor på varje bord.

 

Bröllopsbingo

Lägg ut ett bingokort bland bröllopsdekorationerna på bordet, en för varje gäst. I rutorna står det olika grejer som skulle kunna hända under kvällen. Till exempel, “brudens mamma fäller en tår”, eller “någon säger Skål för kärleken”. Så när något som står i rutorna händer får gästerna kryssa i det om de såg det.

 

Lapp under stolen

Gästerna får i denna bröllopslek olika uppdrag tejpade fast under stolarna till middagen. Utan att visa sitt uppdrag för varandra ska gästerna då genomföra sitt uppdrag under middagens gång. Det brukar fungera bra som en ice-breaker vid bordet.

 

Servettleken

Ställ olika påståenden till gästerna och de gästerna som känner att påståendet stämmer in på dem viftar med sina servetter. Ett exempel skulle kunna vara: “Alla som har bott ihop med bruden”.

 

Musiktävling

En klassisk musiktävling slår aldrig fel. Roligast blir det om ni väljer låtar som är kända för flera olika generationer så att alla får en chans. Eller så kan ni köra låtar utefter ett tema som t.ex. Disney. Kom ihåg att inte ta bröllopsvals låtarna ni använt.

 

Bröllops mad-libs

Vid bordet kan de som sitter nära varandra köra en omgång med mad-libs där historien handlar om brudparet. Kan bli en riktigt rolig och tokig historia.

 

Korsord om paret

Förbered ett korsord som bröllopslek med frågor om bruden och brudgummen där svaren skrivs i korsordet. Det är en underhållande syssla för gästerna att göra under middagen.

 

Ett korsord i en tidning med en blyertspenna på

 

Sitt eller stå – påståenden

Säg olika påståenden så ska de av gästerna som håller med om påståendena ställa sig upp och de som inte håller med sitter. Det kan vara påståenden om vad som helst, men roligast är om påståendena handlar om bruden och brudgummen.

 

Marshmallowleken

Detta är en rolig bröllopslek för brudparet. Bruden och brudgummen tävlar mot varandra genom att ta en marshmallow i taget och stoppa i munnen för att sedan försöka säga “Det är jag som bestämmer”. Den som har flest marshmallows i munnen och fortfarande kan säga meningen vinner.

 

Bröllopslekar till festen

För att få igång festen kan det även här vara en bra idé att börja med en bröllopslek som till exempel får folk på festhumör eller drar igång dans på dansgolvet på ett naturligt sätt.

 

Skoleken

Den mest klassiska av bröllopslekar är skoleken. Här sitter bruden och brudgummen rygg mot rygg med en av deras egen sko i handen och sin partners sko i den andra. Toastmastern ställer frågor som t.ex. “Vem är mest pedant?” och så svarar brudparet genom att lyfta den sko som de tycker stämmer mest in på frågan.

 

Lästips: Lär dig mer om vad en toastmaster gör.

 

Dansbattle mellan tärnor och marskalker

Gillar era tärnor och marskalker att bjuda på sig kan ni fråga om de skulle vilja utmana varandra i en dansbattle där bruden och brudgummen är domare.

 

Män och kvinnor som dansar med färgglada lampor i bakgrunden

 

Biktkamera

En biktkamera är en liten twist på realityseriekonceptet med synkar eller biktar. Sätt upp en kamera där era gäster kan gå under dagens gång och skicka er en videohälsning. Det kan bli väldigt roliga videor att kolla på i efterhand.

 

Uppställning – lagtävling

Dela upp gästerna i lag utefter brudens familj/vänner mot brudgummens familj/vänner. Ge dem uppgifter och se vem som kan lösa dem snabbast. T.ex. “ställ er i längdordning”.

 

He said/she said

Ställ olika påståenden eller säg olika citat så får gästerna gissa om det var bruden eller brudgummen som har sagt eller gjort det. Det brukar generera en del skratt.

 

Dans med alla gifta par – sista paret kvar ger råd

Exakt som rubriken förklarar så ber ni alla gifta par komma upp och dansa på dansgolvet. Sen säger toastmastern att par som har varit gifta under ett år får sätta sig, sen par som varit gifta under fem år får sätta sig osv. Till slut är det bara ett par kvar som dansar och då kan toastmastern fråga dem om deras bästa relationsråd till brudparet.

 

Legoleken

Ge brudparet två uppsättningar likadana legobitar och sätt bruden och brudgummen rygg mot rygg så de inte kan se vad den andre gör. En av dem bygger ihop en figur av bitarna och ska sedan bara med ord förklara hur bitarna sitter ihop så att deras partner kan bygga en helt identisk. Ett bra kommunikationstest!

 

Lästips: Tips på roliga aktiviteter och lekar för möhippan.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly