Vanliga frågor och svar

Här svarar vi på de vanligaste frågorna vi får från våra kunder. Om du inte hittar vad du söker så är du välkommen att kontakta oss via formuläret längst ner på sidan. 

För att betala med guld så behöver du beställa ett Goldringslybrev av oss. Det gör du under fliken Betala med guld och sedan Beställ Goldringslybrevet. Där fyller du i alla dina uppgifter så skickar vi ut instruktioner, en säkerhetspåse och ett svarskuvert till dig. När vi har värderat ditt guld skickar vi ut en rabattkod till dig som du kan handla för på Goldringsly.se Observera att vi även tar emot silver, palladium och platina.

Ja, hos Goldringsly kan du även betala med silver, platina och palladium. Du skickar in det på samma sätt som du gör när du skickar in guld. Läs mer under fliken betala med guld.

Leveranstiden varierar produkt för produkt. Normalt sett får du din vara inom 3-5 arbetsdagar, men om varan är slut i lager eller om vi ska skapa ett unikt smycke åt dig, kan det dröja upp till tre veckor. Vi kontaktar dig om det är några ändringar i leveranstiden.

När vi köper in guld smälter vi ner det och skickar det sen till ett företag som renar guldet och skickar det till en depå. När vi sedan köper in smycken från externa leverantörer så skickas guld från depån till leverantören. Det är alltid vårt guld som används i produktionen.

När föremål kommer in till oss så fotas de och registreras hos Polisen. Enligt svensk lag är vi tvungna att spara föremålen i tre månader innan de kan smältas ner och återanvändas. Det är mycket svårt att lämna in stulna föremål utan att det upptäcks förr eller senare.

Kontakta oss för övriga frågor