Önskelista till bröllop → Hur fungerar det?

Att tänka på när ni skapar en önskelista för bröllopet

När ni är mitt uppe i planeringsstadiet inför bröllopet kan det vara lätt att glömma att era gäster förmodligen sitter och funderar på vad som kan vara en bra bröllopspresent till er. För att hjälpa gäster på traven kan det vara bra att skapa och dela en önskelista inför bröllop med tips och idéer på presenter till brudparet.

 

Det finns olika sätt att dela med er av önskelistan men de två vanligaste sätten är att antingen inkludera den i er bröllopshemsida om ni har skapat en sådan. Eller att låta er närmsta familj och vänner sprida listan vidare. Vilket som fungerar utmärkt. Något som dock anses vara lite oförskämt är att inkludera en länk till listan på er bröllopsinbjudan.

 

Lästips: Ska ni gifta er? Vi tipsar om bröllopslekar, aktiviteter till möhippa och smekmånadsdestinationer.

 

Hur skapar ni önskelistan?

Ett sätt att skapa er en lista med idéer för presenter till bröllopet är att bara skriva ner det i ett dokument på datorn och låta familj och vänner skicka runt det till gästerna. Det är ett simpelt sätt men du behöver dock se till att dina gäster hör av sig till någon, t.ex. toastmastern när de bestämt vilken bröllops present de ska köpa så att ni inte får tre stycken elvispar.

 

Ett annat sätt att skriva er önskelista är att hitta en hemsida som gör listor där du kan lägga till de exakta produkter ni önskar er. Fördelarna med att göra en lista på det sättet är att när någon har valt att köpa en av bröllopspresenterna på listan så kan de checka av den och den försvinner från listan.

 

Vanliga saker att önska sig

Inredning: Fundera på om det finns något ni saknar i hemmet som ni hade kunnat önska er? Kanske finns det något som du velat ha länge men aldrig unnat dig. Det skulle kunna vara allt från fina glas eller någon tavla från en konstnär ni gillar.

 

Köksmaskiner: Finns det något som ni behöver till köket för att kunna göra alla de maträtter ni älskar? En pastamaskin kanske? Eller en airfryer så att ni hänger med i trenderna.

 

Upplevelser: Känner ni att ni redan har mycket materiella saker så kan ni alltid önska er upplevelser. En spa-upplevelse eller en tur med segelflygplan är bra exempel.

 

Presentkort: Det kan anses opersonligt med ett presentkort men skriver ni varför ni vill ha ett och till vilket ställe så kan det vara ett toppen alternativ! Till exempel om ni vill ha presentkort till Ving inför smekmånaden. 

 

Lästips: Guide till den rätta bröllopsklänningen och tips på hur ni gör er bröllopsdag extra speciell.

 

Presenter i vitt med röda presentsnören och två glas bubbel

 

Varför ha en önskelista för bröllopet?

Det finns många anledningar till att skapa en önskelista inför ert bröllop. Några av dessa är:

 

  • Det hjälper gästerna att spara tid genom att föreslå alternativ till bröllopspresenter istället för att de ska behöva hitta på något själva.
  • Ni undviker att få saker ni faktiskt inte behöver.
  • Ni slipper få flera av samma sak.

 

Hur mycket bör presenterna kosta?

Önskelistan ska endast fungera som förslag till dina gäster och därför bör ni respektera att alla inte har samma budget att lägga på en present till bröllop. Välj därför ut förslag på bröllopspresenter som är både billigare och lite dyrare.

 

Ett bra prisspann att utgå ifrån är 300–2000 kronor. Vanligtvis brukar folk spendera upp till 2000 kronor på bröllopspresenter till syskon, upp till 1500 kronor till nära vänner och upp till 600 kronor till en bekant eller kollega.

 

Do’s and don’ts

Do’s

  • Var ute i god tid innan bröllopet. Listan kan med fördel skickas ut runt 4-6 månader innan bröllopet.
  • Lägg till tillräckligt med förslag på presenter så det finns mycket att välja mellan.
  • Förbered tackkort att skicka till dina gäster redan innan så du kan skicka ut det efter bröllopet.

 

Don’ts

  • Önska er inte för dyra saker
  • Glöm inte att ta med presenter på listan som inte är saker. T.ex. donationer till välgörenhet.

 

Lästips: Vi tipsar om låtar till bröllopsvalsen och bröllopsdekorationer.

 

Svar på vanliga frågor:

 

Vad kan man önska sig i bröllopspresent?

Det är vanligt att önska sig saker till hemmet. T.ex. ljusstakar, vinställ och vinglas. Många passar på att önska sig inredning eller kökstillbehör från olika designer.

 

Hur skriver man önskelista till bröllop?

Som vi nämnde i artikeln ovan finns det flera hemsidor som hjälper dig att göra en digital önskelista där dina gäster kan checka av de presenter de köpt så att ni inte får dubbletter av något.

 

Vad får en bröllopspresent kosta?

Det vanligaste är att bröllopspresenter kostar mellan 300-2000 kr. Möjligen kan presenter från föräldrar kosta mer men annars brukar de ligga i det prisspannet.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly