Den stora öronpiercing guiden

Öronpiercing Guiden: Allt du behöver veta om olika hål i öronen

Människan har piercat öronen i hundratals år för många olika anledningar. Trender har kommit och gått med allt från gigantiska guldringar till öronsnibbs-töjningar. Under de senaste åren har öronpiercing trenden gått in i en riktig party-era. Ju fler små örhängen som sitter i örat desto bättre.

Är du sugen på att joina öronpiercing-trenden och ta flera hål i öronen? Då är det bra att först lära sig om olika öronpiercingar och dess namn. Därför har vi satt ihop en guide med all information du behöver veta innan du sätter en piercing i örat.

Lästips: Vi tipsar om allergivänliga örhängen och trendiga örhängen för män.

Alla de mest populära öronpiercingarna

Här listar vi alla de mest populära öronpiercingar och inkluderar självklart hur lång läketid de har, smärtnivå och tipsar om örhängen som passar. Vi hoppas du hittar en eller flera idéer som lockar i vår stora öronpiercing-guide.

Conch

Du kan hitta denna piercing mitt i öronskålen i mitten av yttre delen av örat. Det är ett ställe där piercingen måste gå igenom örats brosk. Conch-piercingen har trendat länge och ger helt klart ett lite kaxigare intryck.

Smycken som passar: Använd en ett litet stav-örhänge för en mer diskret look eller en ring eller “cuff” för en tuffare look. Det krävs lite större ringar här än för öronpiercingen helix eftersom piercingen sitter längre in på örat.

Läketid: 6-9 månader

Smärtnivå: 6 av 10

Helix

Att välja en helix piercing för sitt öra är ett vanligt beslut för personer som bara har piercingar i öronsnibben. Det är helt enkelt ett naturligt steg upp från det. En helix piercing sitter långt upp på öronkanten på det yttre brosket. Det är vanligt att ha flera helix piercings på samma öra.

Smycken som passar: Här passar både stav och ring det är helt upp till dig att välja vad som passar din personliga stil.

Läketid: 6-12 månader

Smärtnivå: 4 av 10

Forward Helix

Forward Helix är placerad i öronkanten allra närmast huvudet. Detta är en piercing som inte går att skaffa för alla. Det beror helt på örats form och utseende. Fråga alltid en piercare först.

Smycken som passar: Precis som på den vanliga helix piercingen passar både stavar och ringar.

Läketid: 6-12 månader

Smärtnivå: 4 av 10

Industrial

En industrial piercing kallas det om du har ett långt barbell smycke som går igenom två olika hål i örat. Ena hålet är vid mitten av örats ytterkant och det andra strax över där övre delen av örat möter huvudet. En industrial piercing ser ofta väldigt häftig ut och ger en edgy look. Dock passar denna piercing inte alla typer av öron, så konsultera en piercare först.

Smycken som passar: Det smycke som är vanligast är att ha en stav i örat. Det finns många olika designer att välja mellan. Se bara till att staven inte är för lång, den ska räcka precis från punkt A till punkt B.

Läketid: 6-12 månader

Smärtnivå: 7 av 10

Tragus

En tragus piercing sitter på den lilla flärpen vid hörselgången allra närmast resten av huvudet. Det är en snygg och diskret piercing som passar de flesta. Tänk dock på att det i vissa fall kan störa användandet av hörlurar.

Smycken som passar: Det går att använda sig av både en liten stav och en liten ring men det är mest populärt att använda en stav.

Läketid: 3-12 månader

Smärtnivå: 5 av 10

Rook

Denna öronpiercing sitter genom ett veck i hårdörat precis mellan den yttre och inre delen av örat. Den börjar bli mer populär särskilt bland de som redan har en del piercingar.

Smycken som passar: Här fungerar det med både en stav och en ring, det är helt upp till dig. Staven behöver dock vara böjd för att passa.

Läketid: 6-12 månader

Smärtnivå: 7 av 10

Snug

Denna piercing sitter ungefär på samma ställe som en conch piercing men den går inte runt på utsidan örat. Den är en av de mer unika piercingarna och är inte lika vanlig. Kanske beror det på ryktet att den är smärtsam.

Smycken som passar: De smycken som fungerar för en snug piercing är små stavar eller små ringar. Eftersom den sitter på ett ställe med mindre utrymme krävs små smycken.

Läketid: 6-12 månader

Smärtnivå: 8 av 10

Daith

Daith är piercingen som har ryktet om sig att vara en piercing för migrän. Det finns studier som diskuterar huruvida piercingen kan ha en positiv verkan på olika sorters huvudvärk. Oavsett om det stämmer eller inte är det en cool och unik piercing som sitter precis ovanför hörselgången.

Smycken som passar: Här passar både stavar och ringar. Men för en modern look slår inget en riktigt snygg utsmyckad ring i en daith piercing.

Läketid: 6-9 månader

Smärtnivå: 5 av 10

Örsnibben

En piercing i örsnibben är, som du säkert vet, den mest populära öronpiercing som finns. Den placeras mitt på örsnibben.

Smycken som passar: Här passar alla möjliga örhängen, stavar och ringar, stora som små.

Läketid: 8-10 veckor

Smärtnivå: 3 av 10

Övre örsnibben

Denna piercing är också väldigt populär. Det är olika från person till person hur många piercingar man får plats med på örsnibben. Två till tre är populärt och ger en utsmyckad och snygg look.

Smycken som passar: Precis som på örsnibben så passar alla möjliga örhängen här. Behöver du inspiration på fina örhängen tipsar vi om örhängen till fest och vardags i vår artikel.

Läketid: 8-10 veckor

Smärtnivå: 3 av 10

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Att vara brudtärna: Vad innebär de
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly