Hitta den perfekta destinationen för smekmånad → Vi ger 11 tips

Vi ger våra bästa tips på smekmånads-destinationer

Att åka i väg på en smekmånad är något som många nygifta ser fram emot. Ibland till och med mer än själva bröllopet. Men det är också kanske den mest kostsamma delen av att gifta sig så ni bör tänka över ordentligt vart ni vill åka och vad som är viktigast för er. Är det solstränder och all-inclusive? Är det äventyr och fantastisk natur? Eller är det att vara borta länge? Eller är det att ha en riktig lyxresa?

 

Vad ni än är ute efter tipsar vi om smekmånads-destinationer där ni kan få allt från lyx till budget och stränder eller storslagen natur.

 

Lästips: Vi har artiklar med idéer till aktiviteter för möhippan, tips på hur er bröllopsdag kan bli extra speciell och en förklaring på vad en toastmaster är.

 

Smekmånad i Europa

 

Dubrovnik, Kroatien

Vill du ha kristallklart turkost vatten och fina stränder men orkar inte ta dig hela vägen till Karibien? Då finns Dubrovnik i Kroatien bara en tre timmars flygresa bort. Det är det perfekta smekmånads resmålet för er som vill kombinera sol och bad med historia och kultur.

 

Högsäsong: Juni – Augusti

 

Dubrovnik, Kroatien

 

Jukkasjärvi

I den lilla orten Jukkasjärvi hittar ni det storslagna och kända Ishotellet. Där kan ni, förutom att sova i ett rum gjort av is, även åka på norrskenssafari, åka hundsläde och äta på hotellets fina restaurang. I närheten ligger även Kiruna och ni behöver inte åka långt för att befinna er mitt i Abisko nationalpark. Perfekt för er som gillar norra Sveriges häftiga natur och vill ha er smekmånad i Sverige.

 

Högsäsong: December – April

 

Troiahalvön, Portugal

Ungefär 30 minuter från Lissabon finns Troiahalvön med sina vackra och dramatiska stränder. Här har du stränder med magisk utsikt över atlanten och du kan även åka ut på delfinsafari. Halvön har inte än fallit offer för massturismen och har därför mycket orörd natur.

 

Högsäsong: Juni – Augusti

 

Smekmånad i Asien

 

Bali

På ön Bali finns något för alla. Det finns shopping och ett aktivt nöjesliv. Det finns även fina stränder och många spahotell för extra avkoppling. Det bästa är också att det inte är så hemskt dyrt på Bali, vilket gör det till ett perfekt resmål för en billigare smekmånad.

 

Högsäsong: Maj – September

 

Maldiverna

Detta kan vara en av de mest populära destinationerna för en riktig dröm smekmånad. Med vita stränder, turkost vatten och många öar att upptäcka är det här den perfekta destinationen om ni vill lyxa till det och spendera massor med kvalitétstid med varandra. Att åka till maldiverna på smekmånad kan bli dyrt men det är så värt det.

Högsäsong: December – Mars

 

Bungalos på vattnet i maldiverna

 

Lästips: Läs våra artiklar där vi tipsar om bröllopsdekorationer och inbjudningskort till bröllopet.

 

Smekmånad i Australien

 

Sydney

Sydney passar utmärkt som smekmånadsdestination för er som vill mixa stadsliv med strand häng. Med sina många stränder finns det god chans till sol men ni kan även kolla in ikoniska ställen som Sydneys operahus eller Royal Botanical Gardens. Här ges ni utan tvekan ett nöjesliv ni sent kommer glömma.

 

Högsäsong: December – Februari

 

Sydney, Australien i solnedgång

 

Lord Howe Island, New South Wales

Denna magiska ö är listad som ett världsarv och tillåter endast 400 besökare samtidigt. Vilket gör den till den perfekta ön för er som vill komma långt bort från allt och alla. Här finns långa stränder och ett otroligt korallrev för er som vill testa på att snorkla. En lyxigare smekmånad blir svårt att hitta.

 

Högsäsong: September – Maj

 

Smekmånad i Afrika

 

Kapstaden, Sydafrika

Vill du ha en smekmånad som innehåller sol, bad, safari, vinprovningar och äventyr? Då är Kapstaden ett perfekt resmål. För er som vill ha en annorlunda och äventyrlig smekmånad finns det mycket att se och göra.

 

Högsäsong: November – Mars

 

Madagaskar

Efter att ha sett filmen Madagaskar kanske ni tänker att det bara finns en massa lemurer här. Men utöver de söta lemurerna har denna ö mycket att bidra med till en fantastisk smekmånad. Förutom fina vita sandstränder, savanner och otrolig biologisk mångfalt i regnskogen finns det även valskådning, dykning och lyxiga stugor. Den perfekta destinationen för er som vill ha en varierad resa med mycket kultur.

 

Högsäsong: Juli – Augusti

 

De typiska "madagaskar-träden"

 

Smekmånad i Nord- och Sydamerika

 

Dominikanska Republiken

Med långa vita stränder och magiska solnedgångar över det klarblå vattnet är Dominikanska Republiken en ultimat smekmånadsdestination. De har massor av all-inclusive hotell längs stränderna vilket gör det enkelt att boka er resa och det bästa är att priserna är billigare här än på de flesta ställena i Karibien.

 

Högsäsong: December – April

 

Hawaii

Hawaii är som de nygiftas paradis. Det finns både fina stränder och chans till äventyr. Vill ni inte bara ligga på stranden hela dagarna finns det dramatisk natur att hajka i och utflykter till den aktiva vulkanen Kilaueas som ni kan åka med på. Tar ni er hela vägen till Hawaii bör ni passa på att stanna ett tag så ni hinner upptäcka flera av öarna.

 

Högsäsong: December – Mars

 

Gröna landskap och höga berg i horisonten

 

Lästips: Vi tipsar även om våra topp val på låtar för bröllopsvalsen, bröllopslekar och guidar dig till din perfekta bröllopsklänning.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly