Matchande vigselring och förlovningsring

Matcha dina ringar → Våra tips

När du väljer vigselring är det många som tycker att det är viktigt att tänka på hur den ser ut i kombination med din förlovningsring. Ringarna ska sitta på samma finger för resten av ditt liv – så välj något som du trivs med!

 

Man kan matcha ringarna på flera olika sätt, men de två vanligaste är att kombinera genom metaller eller att kombinera genom ädelstenar. Nedan kommer vi gå igenom detta i närmare detalj samt ge våra bästa tips på hur du kan tänka.

 

Tips: Det finns mycket att ha i åtanke när man ska välja vigselring. Till exempel bredden och materialet. Klicka på länkarna för att läsa mer!

 

Kombinera genom metaller

Det klassiska är att välja samma ädelmetall på båda ringarna för ett enhetligt intryck. På senare år har det dock blivit allt vanligare att matcha med olika ädelmetaller för att kunna göra det mer unikt och kreativt. Att ha en varmare såsom rött guld i kombination med en kallare metall som till exempel vitguld blir en fin matchning och blir mycket personligt.

 

Då roséguld har växt i popularitet har det också blivit vanligt att kombinera det med en ring i vitguld eller platina då den varma rosétonen tar fram den kallare färgen i vitguldet och tvärtom. Då får båda ringarna en chans att komma fram både unika och tillsammans.

 

Lästips: Vill du veta mer om vad en morgongåva är eller få tips på morgongåva till henne eller till honom? Klicka på länkarna.

 

 

Kombinera genom stenar

Du kan även kombinera två hyfsat olika ringar genom att matcha ädelstenarna. Om du har en förlovningsring med en eller flera större stenar så kan du välja en vigselring med samma typ av ädelsten(ar) men i en annan variant. Kanske har du en flerstensring som förlovningsring och har fallit för en alliansring med många små stenar som vigselring? Denna kombination kommer ge ett enhetligt och stilfullt intryck som kommer passa livet ut.

 

Det vanligaste är att ha diamant(er) i ringar till förlovning och bröllop, men om du har en mer unik förlovningsring med till exempel en safir som ädelsten så blir det mycket unikt och snyggt att matcha med en vigselring med safirer. Genom att välja samma ädelsten så kommer det att ge ett enhetligt intryck och du kan få två rätt olika ringar att bli både snygga och enhetliga ihop.

 

Lästips: funderar du på skillnaden mellan en kyrklig vigsel och en borgerlig vigsel? Klicka på länkarna för att läsa mer!

 

3 saker som kan vara bra att tänka på

 

  1. Testa alltid din vigselring tillsammans med din förlovningsring för att säkerställa att det blir en bra kombination. Väljer du att designa en egen ring hos oss så hjälper vi dig att hitta den perfekta kombinationen!

 

  1. Ringarna ska kunna ligga tätt ihop bredvid varandra på ditt finger utan att det blir en glipa mellan ringarna.

 

  1. Vill du att ringarna ska kunna ligga i linje med varandra är det viktigt att tänka på att en eventuellt upphöjd sten i en av ringarna inte slår emot och nöter på den andra ringen.

 

Lästips: Är du mitt i bröllopsplaneringen och vill ha en checklista att utgå ifrån? Klicka på länken för att ta del av den!

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly