Bröllop i Frankrike → 5 fina platser på Rivieran

När ni har bestämt er för att hålla bröllop utomlands och kollat upp vilka regler som gäller för det specifika landet är det dags att välja en bröllopslokal. Frankrike är ett vackert land och i den här artikeln kommer vi ge tips på 5 bröllopslokaler där samt beskriva dessa lite närmare.

Franska Rivieran – en unik miljö

Det är mycket populärt att ha sitt bröllop någonstans på franska Rivieran. Det är ett unikt landskap som länge har varit en eftertraktad plats att hålla sin bröllopsfest på. Klimatet är varmt och det är väldigt få regndagar vilket är bra om ni vill vara näst intill säkra på att vädret kommer vara fint så att ni kan ha er bröllopsfest utomhus. Både miljön och byggnaderna är otroligt vackra och lockar par från hela världen. Ni kan välja om ni vill ha ert bröllop på ett stort slott eller i en romantisk mindre by, vad som än passar er vision.

Lästips: söker ni en bröllopslokal i Spanien eller Italien?

5 vackra bröllopslokaler på franska Rivieran

Franska Rivieran har fantastiska miljöer och varierande landskap. Beroende på er bröllopsbudget så kommer ni att ha en avgränsning och vissa lokaler kommer passa er bättre än andra.

Våra tips, utan inbördes ordning är:

  1. Villa Ephrussi de Rothschild
  2. Château Canet
  3. Grand Hôtel du Cap Ferrat
  4. Château de la Napoule
  5. Domaine Belric. Denna vackra byggnad ligger inte på Rivieran utan längs med Frankrikes kustremsa långt ut i väster.

Monaco.

Våra tips i närmare detalj

Önskar ni se bilder från varje ställe kan ni klicka på länken under respektive beskrivning för att komma till lokalens hemsida.

1. Villa Ephrussi de Rothschild

Adress:  1 Av. Ephrussi de Rothschild, 06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat, France.

Beskrivning: Vill ni ha en ikonisk och vacker lokal för ert bröllop är detta ett självklart alternativ att ha i åtanke. Villan byggdes mellan 1905 och 1912 och ligger endast en mil från Monaco och Nice. Den är vackert ljusrosa med en otrolig trädgård med fontäner, växter och stora gräsmattor samt en fantastisk panoramautsikt över medelhavet. Ni kan själva välja om ni vill hyra trädgården och njuta av den, i den stora matsalen med utsikt eller i uterummet under 13 meter höga valv.

Kapacitet: Upp till 400 gäster beroende på vilken plats ni väljer.

Länk till hemsidan.

2. Château Canet

Adress: Château Canet, 11800 Rustiques, France.

Beskrivning: Château Canet ligger i södra Frankrike och har en egen vingård bland olivlundarna. Ni har en vacker utsikt över landskapet omkring er och en romantisk känsla i hela slottet. Här har ni väldigt många valmöjligheter. Ni kan bland annat välja att vara ute i den vackra naturen, i orangeriet med stora glasdörrar eller på innergården där ni kan äta i skuggan av två stora olivträd.

Kapacitet: Upp till 200 gäster beroende på vilken plats ni väljer.

Länk till hemsidan.

3. Grand Hôtel du Cap Ferrat

Adress: 71 Bd du Général de Gaulle, 06230 Saint-Jean-Cap-Ferrat, France.

Beskrivning: Grand Hôtel du Cap Ferrat är ett Four Seasons-hotell. Själva hotellet byggdes i början av 1900-talet och är en vacker vit byggnad med en fantastisk trädgård, terrasser och medelhavsutsikt. Ni kan själva välja om ni till exempel vill vara någonstans i den sju hektar stora trädgården, på Club Dauphin som har en av världens vackraste pooler och en helt fantastisk utsikt eller i Villa Rose-Pierre med alla faciliteter som krävs av ett femstjärnigt hotell. Vill ni ha ett ljust och lyxigt bröllop är detta verkligen något för er.

Kapacitet: Upp till 120 gäster beroende på vilken plats ni väljer.

Länk till hemsidan.

Tips: har ni inte hunnit välja vigselringar ännu? Klicka på länken om ni vill läsa mer om det.

4. Château de la Napoule

Adress: Av. Henry Clews, 06210 Mandelieu-la-Napoule, France.

Beskrivning: Detta slott ligger i en liten by med gångavstånd till stranden endast 20 minuter från Cannes. Trädgården har en spektakulär utsikt över havet och har en medeltida inredning som känns väldigt drömlik. Här får ni verkligen en unik miljö där ni kan njuta av stunden och skapa era första minnen ihop som ett gift par.

Kapacitet: Finns ej specificerat.

Länk till hemsidan.

Hamn i Cannes.

5. Domaine Belric

Adress: D8, 66200 Montescot, France.

Beskrivning: Domaine Belric har funnits sedan medeltiden och har senare en historia som vin- och silkesodling. Den var övergiven länge innan byggnaden fick nytt liv som plats för olika event. Det finns bland annat en vacker trädgård, pool och en medeltida trädgård men en fontän. Vill ni ha en bröllopsfest i en helt fantastisk och unik miljö där bara kan slappna av och ta in de vackra vyerna är detta en perfekt plats.

Kapacitet: 320 gäster.

Länk till hemsidan.

Lästips: har ni bestämt er för att gifta er i Sverige och letar efter bröllopslokal i Norrland, Stockholm, Skåne eller Västra Götaland kan ni läsa mer om dessa här.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly