Ska du välja bröllopsklänning? → Guide

Vi hjälper dig hitta den perfekta bröllopsklänningen

När det är dags att ge sig ut i djungeln av bröllopsklänningar är det lätt att känna sig överväldigad. Hur ska man kunna hitta en klänning som passar perfekt och känns personlig? Vi har därför förberett en guide där vi förklarar steg för steg hur du kan gå till väga för att hitta rätt bröllopsklänning för dig.

 

Lästips: Vi tipsar även om våra topp val på låtar för bröllopsvalsen, bröllopslekar och smekmånadsdestinationer.

 

Börja leta i god tid

För att du inte ska behöva stressa med att hitta en klänning du känner dig nöjd med är det bra att vara ute i god tid. En del börjar sökandet så tidigt som ett helt år innan själva bröllopsdagen. Ibland kan det även ta upp till några månader för dig att få hem din bröllopsklänning efter du gjort ditt val. Därför är det superviktigt att vara ute i god tid!

 

Lista vad som är viktigt för dig

Fundera en stund på vad som är viktigt för dig när det kommer till din bröllopsklänning. Ställ dig sedan dessa frågor:

  • Är det viktigast att den är fin?
  • Är det viktigt för dig att kunna vara bekväm och dansa hela natten lång?
  • Är ett långt släp något du vill ha eller anser du det opraktiskt? Ett alternativ är att köpa två klänningar så du kan röra dig obehindrat på bröllopsfesten.
  • Har ni ett tema på bröllopet som du vill matcha?
  • Vilket material vill du ha? Vill du t.ex. ha en bröllopsklänning i spets?
  • Vilken färg? Det vanligaste är ju att ha en vit klänning, men det är inte ett måste. Vill du ha en svart bröllopsklänning går det helt utmärkt!

 

När du funderat över frågorna kan du skriva ner de punkter du kommit fram till och ta med dig när det är dags att prova bröllopsklänningar.

 

Utgå ifrån din garderob och kroppsform

Ta dig en titt i din garderob och se vad du har för klänningar. De klänningar du redan har kan vara en bra utgångspunkt och visar vad du känner dig bekväm och fin i till vardags. Har du ofta långärmade klänningar kanske en bröllopsklänning med lång ärm hade vart perfekt för dig. Eller har du ofta enklare klänningar kanske en bröllopsklänning med enkel och stilren design hade passat.

 

Fundera även på vad för typ av klänning som vanligtvis passar din kroppsform. Vi har alla olika kroppar och passar därför bättre i vissa sorters klänningar. Fundera över vilken typ av klänning som kan vara mest smickrande för just dig.

 

Närbild på en hand som pekar på en bröllopsklänning i spets med pärlor

 

Lästips: Vi har artiklar med idéer till aktiviteter för möhippan, tips på hur er bröllopsdag kan bli extra speciell och en förklaring på vad en toastmaster är.

 

Vill du köpa ny, köpa begagnat eller hyra?

Det finns andra alternativ om du inte vill köpa en helt ny bröllopsklänning. Att hyra bröllopsklänning är ett vanligt alternativ då många tycker att det är onödigt att lägga ner mycket pengar på en klänning som bara används en gång.

 

Att köpa en vintage bröllopsklänning eller en bröllopsklänning från second hand har också blivit ett populärt val då det är mer miljövänligt och kan ge dig en unik klänning som kanske inte finns att köpa någonstans längre.

 

Bestäm en budget

Ett smart tips är att bestämma en budget på hur mycket din klänning får kosta innan du går till någon butik och blir bländad av alla fantastiska klänningar. Ska du beställa några bröllopsklänningar från nätet kan det vara bra att filtrera bort klänningar som är över din budget. Det finns många billiga bröllopsklänningar att hitta på nätet om du inte känner att det är värt att lägga ner massor av pengar.

 

Boka tid hos en butik

Har du bestämt dig för att köpa en bröllopsklänning från en butik är det smart att boka en tid i förväg. Då vet du att du garanterat får hjälp från personalen och att du har en avsatt tid kan kännas skönt och mindre stressigt.

 

Ska du inte köpa från en fysisk butik kan det vara en kul idé att beställa hem flera bröllopsklänningar online och bjuda in dina närmsta vänner eller familj som smakråd medan du provar dem. Köp en flaska champagne och lite snacks så gör ni en rolig aktivitet av det.

 

Brud och två tärnor som hjälps åt att fixa i ordning brudklänning

 

Ta med smakråd

När du väl ska till butiken och prova klänningar rekommenderar vi att ta med familj eller vänner som smakråd. Ibland kan det vara skönt med någon annans åsikt så bjud med någon som du vet är ärlig. De kan även hjälpa dig att fota klänningarna du provar.

 

Viktiga saker att tänka på innan du provar

  • Skapa en pinterest board med bilder på klänningar du gillar som du kan visa personalen.
  • Var sminkad och ha håret fixat på ett liknande sätt som du ska ha det på bröllopsdagen.
  • Ha på dig underkläder som inte kommer synas igenom.
  • Ta med dig olika bh:ar som du kan testa att ha under klänningarna.

 

Lästips: Läs våra artiklar där vi tipsar om bröllopsdekorationer och inbjudningskort till bröllopet.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly