Oval diamantslipning

En oval diamantring är ett vackert och populärt val som förlovningsring. Den här typen av slipning är mycket lik den runda diamantslipningen eftersom den ger en stor yta per karat. Den ovala slipningen är ett utmärkt val för dem som vill att deras diamant ska sticka ut lite men ändå ha en relativt vanlig slipning på diamanten.

 

Denna slipning skapades på 1950-talet av Lazare Kaplan. Sedan dess har den blivit ett populärt val för både ringar och andra smycken. Den ovalslipade diamanten skapar också en illusion som får diamanten att verka större än vad den egentligen är. För personer med korta fingrar kan den ovala slipningen få dem att se längre ut.

 

Lästips: Här kan du läsa mer om smaragdslipning eller kuddslipning.

 

Våra tips om du vill ha en oval diamantring

Om du funderar på att välja en oval diamantring finns det några saker att tänka på. Här är våra tips:

 

– Först och främst bör du tänka på stenens färg. Du kanske vill ha en varmare färgad diamant, i så fall bör du välja en sten med en färgklassning på H-J. Om du föredrar ett vitt och färglöst utseende ska du välja en diamant med en färgklassning D-G.

 

– För det andra bör du ta hänsyn till klarhet. Inkluderingar är ganska svåra att se i en ovalt slipad diamant, så vi rekommenderar att du väljer en med SI1-klassning för mindre stenar. För stenar som är 1 karat eller större rekommenderar vi att du väljer en högre klarhetsklass.

 

– Kom slutligen ihåg att den ovala diamantformen är ett populärt val för förlovningsringar. Om du överväger detta alternativ för en förlovningsring, se till att rådgöra med din partner först så att personen inte önskar sig en mer unik ring!

 

Läs mer: Är du intresserad av att veta mer om klarhetsklass och färgklassning på diamanter? Läs artikeln genom att klicka på länken.

 

Vigselring i platina med oval diamant och sidostenar

 

För- och nackdelar med en oval diamantring

En av de största fördelarna med en oval slipad diamant är att den är billigare än en rundslipad diamant med samma karat och klarhet. Detta beror på att en ovalslipad diamant har en större yta, vilket gör att den ser större ut än en rund av samma storlek. Dessutom är den ovala diamanten en av de ljusaste slipningarna av alla, vilket innebär att den kan gnistra nästan som en rund eller princesslipad diamant. Slutligen har du många valmöjligheter när det gäller ovala diamanter eftersom det finns många olika stilar som kan visa upp stenen på bästa sätt.

 

En potentiell nackdel med den ovala slipningen är den så kallade “bow-tie”-effekten. Detta sker när ljuset inte fördelas jämnt över hela diamanten, vilket orsakar en mörk skugga eller “fluga” i mitten av stenen. Även om denna effekt vanligtvis är lätt och knappt synlig kan den vara något som får vissa att välja bort just denna typ av slipning. Detta är förekommande även för navettslipningen och päronslipningen.

 

Våra ringar med ovalslipade diamanter

Vi på Goldringsly säljer färdiga modeller med ovalslipade diamanter. Vill du ha en förlovningsring med oval diamant eller en vigselring med oval diamant så kan du kolla in våran ring FABLE. Du kan även välja att designa en egen ring med en ovalslipad diamant hos oss!

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly