Bröllop i Italien → 9 fina platser

Har ni bestämt er för ett bröllop utomlands och även avgränsat er till ett specifikt land är det viktigt att ta reda på vilka regler som gäller just där. Därefter kan ni börja leta efter en bröllopslokal! Italien är ett fantastiskt land och i den här artikeln kommer vi att gå igenom våra 9 favoriter i olika delar av Italien och beskriva dem närmare för att ni enklare ska kunna få en bild av varje plats.

Lästips: har ni bestämt er för att ha bröllopet i Sverige och letar lokal i Västra Götaland, Skåne, Norrland eller Stockholm kan ni läsa mer om det här!

Italien → bröllopslokaler med vackra vyer

Om ni drömmer om ett romantiskt bröllop i Italien så finns det många vackra ställen att välja på. Vill man gifta sig i Italien och söker en plats som matchar visionen för bröllopet så är det relativt enkelt att sålla ut olika lokaler då landet har ett mycket varierande klimat med alltifrån höga alptoppar till vackra medelhavsstränder.

Har ni bestämt er för att hålla ert bröllop utomlands är ni förmodligen ute efter en varmare miljö och Italien erbjuder ett fantastiskt medelhavsklimat med heta somrar och väldigt få regndagar. 

Lästips: klicka på länkarna om ni vill läsa mer om bröllopslokaler i Spanien eller Frankrike.

Amalfikusten.

9 vackra bröllopslokaler i Italien

Beroende på vad ni har för budget till bröllopet så kommer vissa av alternativen passa er bättre än andra. Eftersom det är ett avlångt land med många olika typer av natur så är vår lista inte avgränsad till ett enda område utan täcker flera delar.

Våra tips är utan inbördes ordning och är följande:

  1. I Corbezzoli – Toscana
  2. Palazzo Brancaccio – Rom
  3. Relais Blu Belvedere – Amalfikusten
  4. Casa delle Terre Forti – Sicilien
  5. Villa Ostignano – Toscana
  6. Casina Valadier – Rom
  7. Villa del Balbianello – Comosjön
  8. Vigne Surrau – Sardinien
  9. Minareto – Sicilien

Våra tips i närmare detalj

Om ni vill se bilder från varje plats kan ni klicka på länken under varje beskrivning.

1. I Corbezzoli – Toscana

Adress: 52022 Cavriglia, Province of Arezzo, Italy.

Beskrivning: På I Corbezzoli får ni en hel villa med personal helt för er själva med samma standard som ett 5-stjärnigt hotell. Här får ni en klassiskt toskansk arkitektur med modern komfort mitt i naturen. Det finns en infinitypool, en bubbelpool samt uteplatser och en stor trädgård. Vill ni ha ett mindre bröllop i Italien är detta verkligen något för er!

Kapacitet: 45 gäster vid fest, 22 övernattande.

Länk till hemsidan.

2. Palazzo Brancaccio – Rom

Adress: Viale del Monte Oppio, 7, 00184 Roma RM, Italy.

Beskrivning: Letar ni efter en bröllopslokal i Rom är detta ett av de mest exklusiva alternativen. Det ligger nära Colosseum precis bredvid en park med växter som funnits där i många hundra år bland romerska ruiner. Palatset har klassisk konst, högt i tak och elegant inredning som ger en lyxig atmosfär. Det finns olika utrymmen att välja mellan, och dessa är stora salen, 3 festlokaler eller hela byggnaden.

Kapacitet: Olika beroende på vilket utrymme ni väljer, men maximalt 800 gäster.

Länk till hemsidan.

Tips: om ni har haft mycket annat att tänka på och inte hunnit välja vigselringar ännu kan ni läsa mer om det här!

3. Relais Blu Belvedere – Amalfikusten

Adress: Via Roncato, 60, 80061 Massa Lubrense NA, Italy.

Beskrivning: Relais Blu Belvedere är ett fyrstjärnigt hotell ligger på Amalfikustens klippor där ni får en sensationell utsikt över havet. Det är ljusa lokaler, stora fönster och terrasser mot både vattnet och naturen runt omkring. Om ni vill ha ett mindre bröllop kan ni boka en av terrasserna exklusivt för er, och skulle antalet gäster överstiga 60 personer kan ni reservera hela hotellet, inklusive boendet.

Kapacitet: 150 gäster.

Länk till hemsidan.

4. Casa delle Terre Forti – Sicilien

Adress: Via Monterosso, 23, 95021 Aci Castello CT, Italy.

Beskrivning: Casa delle Terre Forti har utsikt över ängar som sträcker sig bortom horisonten och vackra vyer över medelhavet. Huset är byggt i siciliansk stil och har en lugn, romantisk atmosfär. Interiören är elegant och välkomnande och det finns ett poolområde, flera terrasser samt en park med allt man kan önska.

Kapacitet: Finns ej specificerat.

Länk till hemsidan.

5. Villa Ostignano – Toscana

Adress: Societa’ Agricola Ostignano of Romagnoli Roberto & C. in a.s. Via delle Colline 23, 50050 Montaione, Italy.

Beskrivning: Villa Ostignano erbjuder en mix mellan lantligt och elegant. Ni har tillgång till ett orangeri samt stor trädgård med utsikt över vackert gröna kullar och ett poolområde, vilket gör att ni kan välja att hålla ert bröllop helt utomhus.

Kapacitet: 60 gäster vid fest, 12 övernattande.

Länk till hemsidan.

6. Casina Valadier – Rom

Adress: Piazza Bucarest, 00187 Roma RM, Italy.

Beskrivning: Casina Valadier har en panoramautsikt över Rom med sina många terrasser som ger en fantastisk bakgrund till ert drömbröllop. Under den tidiga delen av 1800-talet renoverades byggnaden av den kända arkitekten Giuseppe Valadier och har fått sitt namn efter honom. Här har ni höga välvda tak och en förtrollande elegant atmosfär som lämpar sig perfekt för bröllop. Det finns olika utrymmen att tillgå beroende på era önskemål. Terrasser, trädgårdar och vackra salar står till ert förfogande.

Kapacitet: Olika beroende på vilket utrymme ni väljer, men upp till 500 gäster.

Länk till hemsidan.

7. Villa del Balbianello – Comosjön

Adress: Via Guido Monzino, 1, 22016 Tremezzina CO, Italy.

Beskrivning: Villa del Balbianello byggdes 1787 och ligger vackert beläget vid Comosjön och har utsikt mot den västra stranden. Byggnaden har blivit känd för sin vackra trädgård med terrasser och sitt pittoreska utseende. Miljön ger en magisk känsla som också har avspeglats i James Bond Casino Royale och Star Wars Episode II. Vill ni hålla er bröllopsfest på en exklusiv plats bland färgglada rabatter och välvårdade träd och buskar med en drömlik utsikt över vattnet är detta verkligen en plats att ha i åtanke.

Kapacitet: 150 gäster.

Länk till hemsidan.

Villa del Balbianello, Comosjön.

8. Vigne Surrau – Sardinien

Adress: località Chilvagghja, 07021 Arzachena SS, Italy.

Beskrivning: Vill ni skåla in ert bröllop på en vingård? Då kan Vigne Surrau vara något för er! Byggnaden ger en panoramautsikt över vingårdarna med fönsterväggar blandat med en fasad i sten. Det finns en stor veranda samt en trädgård om ni vill ha er bröllopsfest utomhus och inne är det ljust och luftigt med eleganta rum och ett konstgalleri.

Kapacitet: Finns ej specificerat.

Länk till hemsida för bokningsservice.

9. Minareto – Sicilien

Adress: Via del Faro Massolivieri, 26, 96100 Siracusa SR, Italy.

Beskrivning: Minareto är en femstjärnig resort som ligger mitt i Plemmirio naturreservat. Denna unika miljö precis vid havet ger er en magisk känsla blandat med den lyx som resorten erbjuder. På sommaren kan ni vistas ute vid det kristallklara vattnet och under vintern kan vi vara inomhus i en elegant lokal med marmorgolv och mjuk belysning som ger en mysig känsla.

Kapacitet: 140 gäster.

Länk till hemsidan.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly