Bröllopslokaler i Skåne → 11 tips

När det är dags för er att välja bröllopslokal kan ni känna er överväldigande av alla alternativ som finns. När ni satt er bröllopsbudget blir det lättare för er att sålla bort, och ännu enklare när ni har satt en geografisk ram. I den här artikeln kommer vi att tipsa om 11 bröllopslokaler i Skåne och beskriva dem närmare.

11 vackra bröllopslokaler i Skåne

Om ni vill ha bröllop i Skåne finns det mycket att välja på. Vill ni ha ett lantligt bröllop i Skåne kan ni välja en vingård eller en herrgård, och vill ni ha en modernare känsla kan ni välja ett hotell eller ett slott. Alternativen är som sagt många.

 De vi har valt ut är:

 1. Övrabyborg – Tomelilla
 2. Hovs Hallar – Båstad
 3. Esperöds Herrgård – Kivik
 4. Sofiero Slott – Helsingborg
 5. Elisefarm – Höör
 6. Bjärsjölagårds Slott – Sjöbo
 7. Ystad Saltsjöbad – Ystad
 8. Flädie Mat & Vingård – Bjärred
 9. Grand Hôtel – Mölle
 10. Luftkastellet – Malmö
 11. Bäckaskog Slott – Fjälkinge

Lästips: går ni i tankarna på att hålla ert bröllop utomlands? Här kan ni läsa mer om bröllop i Italien, Frankrike och Spanien.

Helsingborg, Skåne län.

Våra tips i närmare detalj

Vill ni se bilder från de olika ställena kan ni klicka på länken som finns under varje specifik lokal.

1. Övrabyborg – Tomelilla

Adress: Övrabyborg, 273 91 Tomelilla.

Beskrivning: Den här festlokalen byggdes på 1890-talet som ett stall och har nu gjorts om för att kunna hysa både bröllop och fest. Lokalen har en bar, kök för catering samt isolering så att du kan ha din bröllopsfest oavsett årstid.

Kapacitet: 50–100 gäster.

Länk till hemsidan.

2. Hovs Hallar – Båstad

Adress: Hovshallavägen 160, 269 91 Båstad.

Beskrivning: Hovs Hallar ligger vackert beläget bland klipporna på Bjärehalvön. Ni får en vacker utsikt över havet och ligger i ett naturreservat vilket gör att ni kan fira er speciella dag i en unik och orörd miljö.

Kapacitet: 65 gäster.

Länk till hemsidan.

3. Esperöds Herrgård – Kivik

Adress: Esperöds Herrgård, 277 35 Kivik.

Beskrivning: Huvudbyggnaden byggdes 1817 och denna festlokal lämpar sig väl för en bröllopsfest. En stor sal med bar, öppen spis och cateringkök där ni även får tillgång till en trädgård med exotiska träd.

Kapacitet: 110 gäster.

Länk till hemsidan.

4. Sofiero Slott – Helsingborg

Adress: Sofierovägen 131, 252 84 Helsingborg.

Beskrivning: Letar ni efter bröllopslokal i Helsingborg är detta något för er. Slottet byggdes 1866 av Prins Oscar och har en oerhört vacker slottsträdgård. Sofiero erbjuder olika bröllops-paket, olika platser för vigseln och ni får även tillgång till en terrass med vacker utsikt. Vill ni ha bröllop i Helsingborg är detta en vacker plats med otroliga möjligheter att få de perfekta bröllopsbilderna!

Kapacitet: Över 80 gäster.

Länk till hemsidan.

Tips: funderar ni på vilka vigselringar ni ska välja? Här kan ni läsa mer om det!

5. Elisefarm – Höör

Adress: Fogdarp 747, 243 96 Höör.

Beskrivning: Elisefarm byggdes 1845 och ligger vid vattnet bredvid den tillhörande golfbanan. Detta är en otrolig herrgårdsmiljö där ni kan hålla er bröllopsfest i en anrik miljö med ljusa lokaler och stora fönster. Ni kan även välja att vara ute i den vackra trädgården.

Kapacitet: 170 gäster.

Länk till hemsidan.

6. Bjärsjölagårds Slott – Sjöbo

Adress: Djupadalsvägen 9, 275 95 Sjöbo.

Beskrivning: Bjärsjölagårds Slott som det ser ut idag byggdes år 1766 och erbjuder fyra olika lokaler för er bröllopsfest. Två ligger inne i slottet med en elegant och ljus känsla, den tredje i det gamla slottstallet och den fjärde är en loge där ni får en lantlig och rustik känsla.

Kapacitet: 48–500 gäster beroende på vilken lokal ni väljer.

Länk till hemsidan.

7. Ystad Saltsjöbad

Adress: Saltsjöbadsvägen 15, 271 39 Ystad.

Beskrivning: Ystad Saltsjöbad ligger vackert beläget i en romantisk miljö precis vid havet på Österlens kust och erbjuder både små och större bröllop. Här har ni nära till naturen, är nära vattnet och får en lyxig känsla.

Kapacitet: Finns inte specificerat, men de erbjuder större bröllop med fler än 60 gäster.

Länk till hemsidan.

Malmö, Skåne län.

8. Flädie Mat & Vingård – Bjärred

Adress: Flädie Mejeriväg 19, 237 91 Bjärred.

Beskrivning: Om ni vill gifta er på en vingård med otroliga vyer över Lundaslätten är detta ett mycket bra alternativ. Detta är en lokal med en vacker innergård så att ni kan vara ute om vädret tillåter.

Kapacitet: 120 gäster.

Länk till hemsidan.

9. Grand Hôtel – Mölle

Adress: Bökebolsvägen 11, 263 77 Mölle.

Beskrivning: Här kan ni hålla er bröllopsfest i en vacker lokal med stora fönster som har utsikt över havet. Grand Hôtel i Mölle har varit en plats att mötas i över 100 år och är fortfarande en attraktiv samlingsplats.

Kapacitet: 180 gäster.

Länk till hemsidan.

10. Luftkastellet – Malmö

Adress: Utsiktsvägen 10, 216 11 Limhamn.

Beskrivning: Söker ni bröllopslokaler i Malmö är detta ett fantastiskt alternativ för er. De erbjuder festlokal för både mindre och större sällskap och ligger vackert beläget med utsikt över Öresundsbron. Vill ni ha bröllopslokal i Malmö i en modern och unik miljö med stora fönster och havsutsikt är detta ett mycket bra val.

Kapacitet: 800 gäster.

Länk till hemsidan.

11. Bäckaskog Slott – Fjälkinge

Adress: Barumsvägen 255, 291 68 Fjälkinge.

Beskrivning: De allra äldsta delarna av Bäckaskog Slott byggdes på 1200-talet och har en vacker utsikt över vattnet. Vill ni gifta er i en anrik miljö med högt i tak och vackra takbjälkar är detta lokalen för er. 

Kapacitet: 400 gäster.

Länk till hemsidan.

Lästips: letar ni bröllopslokal någon annanstans i Sverige än i Skåne? Här kan ni läsa våra tips på olika lokaler i Stockholm, Norrland och Västra Götaland.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Att vara brudtärna: Vad innebär de
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly