Bröllopslokaler i Umeå och övriga Norrland → 7 tips

När ni kommer till steget att välja bröllopslokal är ni på god väg – grattis! Ni har troligtvis satt en bröllopsbudget och bestämt er för en geografisk avgränsning och nu är det bara att börja leta. I den här artikeln så ger vi er 7 tips på bröllopslokaler i Umeå och övriga Norrland som är några av våra favoriter. Nedan kommer vi även att beskriva dem närmare så att ni lättare ska kunna avgöra om det är något för er.

 

7 vackra bröllopslokaler i Umeå och Norrland

Norrland är stort och det finns många fina bröllopslokaler. Vill ni fira er dag mitt i vildmarken omgivna av fjäll eller i centrum av en stad? Vi har alternativ för båda – eller ett mellanting. Beroende på er vision för bröllopet så finns det lokaler som passar er bättre och sämre, och bland våra tips hittar ni en mix av lantligt, fjällen och lyx.

 

Våra tips, utan inbördes ordning är:

 

  1. Björkliden – Abisko
  2. Järnspisens Matbod – Piteå
  3. Brännlands Wärdshus – Umeå
  4. Vallens Säteri – Våxtorp
  5. IceHotel – Jukkasjärvi
  6. Rex Umeå – Umeå
  7. Melderstein – Råneå

 

Lästips: överväger ni att hålla ert bröllop utomlands i stället för i Sverige? Här kan ni se våra tips i Frankrike, Italien och Spanien.

 

Våra tips i närmare detalj

Önskar ni se bilder och få mer information kommer ni till respektive lokals hemsida via länken under varje beskrivning.

 

1. Björkliden – Abisko

Adress: Hotell Fjället, 981 93 Björkliden.

 

Beskrivning: Om ni vill gifta er i en storslagen miljö omgiven av de fjällen i Kirunaregionen är detta något för er. Här får ni en fantastisk miljö i Lappland samtidigt som det är lättillgängligt. Björkliden skräddarsyr ert bröllop efter era önskemål.

 

Kapacitet: Finns ej specificerat, men de kan hålla både mindre och större bröllop.

 

Länk till hemsidan.

 

2. Järnspisens Matbod – Piteå

Adress: Uddmansgatan 5, 941 32 Piteå.

 

Beskrivning: I centrala Piteå hittar ni Järnspisens Matbod. Söker ni en bröllopslokal i Norrland med en egen prägel så har ni en mysig lokal här. De specialiserar sig på mat och tillverkar egna produkter såsom ostar och charkuterier. Vill ni ha en hemtrevlig plats är detta ett alternativ för er!

 

Kapacitet: Finns ej specificerat.

 

Länk till hemsidan.

 

3. Brännlands Wärdshus – Umeå

Adress: Brännland 35, 905 92 Umeå.

 

Beskrivning: Söker ni bröllopslokal i Umeå med en lantlig känsla är detta ett mycket bra alternativ. Wärdshuset ligger i en träbyggnad och ni även får tillgång till en mysig trädgård där ni kan vara om vädret tillåter. De erbjuder olika bröllops-paket så ni själva kan välja vad som passar er bäst.

 

Kapacitet: Finns ej specificerat.

 

Länk till hemsidan.

 

Lästips: har ni inte hunnit välja vigselringar? Klicka på länken för att ta reda på mer.

 

4. Vallens Säteri – Våxtorp

Adress: Vallen 1, 312 98 Våxtorp.

 

Beskrivning: Vill ni ha en unik bröllopslokal med anor från 1300-talet är detta ett bra val. Ni får tillgång till två våningar med mycket högt i tak och kan även välja att vara utomhus.

 

Kapacitet: 110 gäster.

 

Länk till hemsidan.

 

5. IceHotel – Jukkasjärvi

Adress: Marknadsvägen 63, 98191 Jukkasjärvi.

 

Beskrivning: Vill ni ha en bröllopslokal som är helt utöver det vanliga? Då är IceHotel något för er! Hotellet skulpteras på nytt varje vinter och är gjort helt i Is. Detta ger en helt unik miljö som lockar gäster från hela världen. Deras ceremonisal finns tillgänglig från december-april varje år. Önskar ni ett vildmarksbröllop på sommaren går det också att ordna men då utanför hotellets isväggar. Ni får en otrolig utsikt över Torne älv i en fantastisk miljö som bara Lappland kan erbjuda.

 

Kapacitet: Finns ej specificerat, men mer än 50 gäster.

 

Länk till hemsidan.

 

Vinterlandskap i norra Sverige.

 

6. Rex Umeå – Umeå

Adress: Rådhustorget, 903 26 Umeå.

 

Beskrivning: Rex i Umeå erbjuder två olika lokaler: Officersmessen och Rådhuset. Officersmessen har en lyxig känsla med högt i tak och kristallkronor som gör att ni kan fira er speciella dag i en vacker miljö. Rådhuset ligger mitt i centrala Umeå med utsikt över Umeälven och torget. Ni får högt i tak och en fantastisk, historisk miljö samt tillträde till rådhusparken där ni kan skåla er första skål som gifta.

 

Kapacitet: 120 i Officersmessen och 800 i Rådhuset.

 

Länk till hemsidan.

 

7. Melderstein – Råneå

Adress: Melderstein 127, 955 91 Råneå.

 

Beskrivning: Melderstein är en herrgård från 1700-talet som är perfekt för er som vill ha en bröllopslokal med i en anrik miljö med högt i tak och stora ljuskronor. Ni kan också välja att vara ute i trädgården i en ostörd och vacker miljö.

 

Kapacitet: ca 100 gäster.

 

Länk till hemsidan.

 

Lästips: har ni bestämt er för att leta bröllopslokal någon annanstans än i Norrland? Här kan ni se våra tips i Västra Götaland, Stockholm och Skåne.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly