13 tips på morsdag present

Våra bästa tips på morsdagspresent

När våren är här och blommorna börjar slå ut och fåglarna kvittrar börjar det närma sig mors dag. Mors dag inträffar i Sverige den sista söndagen i maj varje år och är ett perfekt tillfälle att visa uppskattning för din kära mamma. Därför kan det vara bra att börja leta efter en perfekt morsdag present i god tid.

Olika familjer har olika traditioner när det kommer till hur man firar mors dag och fars dag. Vissa köper fina presenter, vissa hittar på något tillsammans och andra kanske skickar blommor eller skriver ett fint kort. Oavsett hur ni firar i din familj så har vi tips som passar.

Läs vidare och hitta någon fin morsdag present att ge till din mamma eller till mamman till dina barn för att visa uppskattning för att hon är en så fantastisk mamma.

Lästips: Vi tipsar om studentpresenter till henne och honom.

1. Presentkort på ljudbokstjänst

Älskar din mamma att läsa men kanske inte alltid har tid att sitta ner och finna tillräckligt med ro för att läsa. Då kan det vara en toppen mors dag present att ge bort en prenumeration på en ljudbokstjänst.

2. Somrig pyjamas

En härlig pyjamas i mjukt material är en toppen present till mamman som kanske inte har unnat sig en ny pyjamas på några år. Perfekt såhär innan sommaren så hon kan sitta ute på altanen eller balkongen och dricka sitt morgonkaffe utan att skämmas över en sliten pyjamas.

Kvinna iklädd en fin pyjamas sitter i en guld fotölj med en shiba inu

3. Fina doftpinnar

Gillar din mamma härliga dofter och trivs som bäst när huset har en diskret och mysig doft? Då kan en perfekt present till mors dag vara några fina doftpinnar.

4. Lyxigt halsband

En morsdag present i form av ett vackert halsband i guld är en riktigt fin present för dig som verkligen vill (och kan) skämma bort din mamma. Lyxigare än så är det svårt att bli.

5. Ta med henne på picknick

För mamman som allra mest uppskattar att hitta på något med sina/sitt barn på mors dag, kan du anordna en mysig picknick. Gärna på ett ställe med en fin utsikt. Kanske på en klippa vid havet eller en sjö?

6. Sticklingar

Till mamman som gillar att pyssla i trädgården eller plantera blommor kan sticklingar vara en fin och personlig mors dag present. Kanske finns det några blommor som passar perfekt nu till sommaren?

Flera gröna sticklingar på rad

Lästips: Vi har samlat våra bästa tips på doppresenter och presenter till frun på bröllopsdagen.

7. En flaska av hennes favorit vin

Är din mamma en riktig vinälskare? Då kan det vara en bra idé att leta upp en flaska av hennes favoritvin. Är du över 18 kanske ni kan ta ett glas tillsammans ute under en av sommarkvällarna.

8. Härlig hängstol

Att ge bort en fin hängstol för utomhusbruk är som att ge bort en möjlighet att njuta av sommaren på ett helt nytt sätt. Ett perfekt ställe för din mamma att sitta och vila på sommarkvällarna.

En hängstol i trä med gula kuddar hänger i en trädgård

9. Choklad

Choklad är en present som de flesta uppskattar väldigt mycket. Det funkar också som en bra  mors dag present för den som är ute i sista minuten. Så gå till vilken mataffär som helst och kika på lite fin choklad.

10. Vackra örhängen

En klassisk mors dag present är smycken, kanske ett par örhängen? Om din mamma passar bra i guld och gillar pärlor har vi ett bra tips på våra favorit pärlörhängen från Goldringsly.

11. Varmluftsborste

En varmluftsborste är en toppen morsdag present till mamman som gillar att fixa håret men inte har unnat sig den trendiga varmluftsborsten än. De kommer i olika storlekar och i olika prisklasser, så hitta den som passar bäst för dig att köpa.

12. Pedikyr

Ge din mamma en chans att unna sig en härlig pedikyr. Lite fotmassage, skrubba fötterna och avsluta med lite lack på tånaglarna. Perfekt såhär innan sommaren när man kanske går barfota eller i sandaler.

kvinna som får pedikyr av en annan kvinna

13. Digital fotoram

En digital fotoram är en utmärkt present då den får plats med massor av bilder istället för bara en. Perfekt första mors dag present till en nybliven mamma som säkerligen har tagit hundratals bilder på sin lilla bebis redan.

Lästips: Läs våra tips på presenter till flickvännen och pojkvännen.

Svar på vanliga frågor

Vilken månad firas morsdag?

Mors dag firas alltid i maj månad. I Sverige firas den mer specifikt den sista söndagen i maj. Mors dag har firats i Sverige sedan början av 1900-talet och vi firar det för att uppmärksamma alla mammor.

Vad kom först mors dag eller fars dag?

Mors dag kom något före fars dag. I USA startade mors dag 1905 medan fars dag började firas någon gång under 1910-talet.

Är det flaggdag på mors dag?

Nej, i Sverige, till skillnad från i Finland, är mors dag inte en flaggdag. Det är en kommersiell högtid, samt att vi firar alla mammor i vårt land. Det är vanligt att fika eller ge små presenter eller blommor på mors dag.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly