Vigselring i vitguld och annan typ av guld

Det är mycket att tänka på inför din vigsel, inte minst vilken typ av ring du vill ha. Inför ditt val av vigselring är det en del du bör ha i åtanke. Detta är till exempel bredd och tjocklek, om du vill ha ringar som matchar varandra samt allt övrigt som hör bröllopsplaneringen till.

Val av material och ädelsten på din ring är en viktig del, och nedan går vi igenom olika material och typer av ädelstenar som kan vara bra att veta om när du ska göra ditt val.

 

Olika material

Man kan tillverka vigselringar, eller bröllopsringar som de också kallas, i många olika material, men de som vi på Goldringsly använder är platina, rödguld, roséguld och vitguld.

 

Platina

En vigselring i platina är tålig mot repor och är populär för sin hårdhet och vita utseende. Den kräver mindre underhåll än andra mjukare metaller och är ett bra alternativ för den som är aktiv i vardagen och vill ha en hållbar ring. Platina är dessutom hypoallergent vilket gör den bra för dig som har någon form av metallallergi.

 

Flerstensring av platina med oval diamant i mitten och små diamanter på sidorna

 

Rödguld

Rött guld är den guldfärgen som vi är mest vana vid att se som metall på ringar. Alla våra ringar är i 18k guld som är den vanligaste karaten i Sverige. Guld är mjukare än platina vilket gör att den tenderar att få repor lättare, men är det mest klassiska valet. Denna ädelmetall är fin som både en enkel vigselring i guld eller en vigselring med diamant. 

 

Flerstensring i rödguld med små diamanter på sidorna och en rund diamant i mitten

 

Roséguld

Roséguld har vuxit mycket i popularitet de senaste åren och våra ringar kommer i 18k. Den rosa färgen kommer genom att man blandar guldet med koppar och ibland även lite silver.

 

Flerstensring i roséguld med en smaragdslipad centersten och små droppformade stenar på sidan

 

Vitguld

Även våra ringar i vitguld kommer i 18k och får sin färg av att guldet blandas med vita metaller. För att få till den väldigt vita ytan kan man även belägga ringen med rhodium vilket också gör den mer hållbar. Om du till exempel vill ha en enkel vigselring i vitguld blir det mycket elegant med den fina och kalla tonen i metallen.

 

Något som är bra att veta om är att rhodiumet kommer att slitas bort med tiden och att du kan komma att behöva rhodiera om din ring för att behålla färg och glans.

 

Alliansring i vitguld med små diamanter runt halva ringen

 

Lästips: Vill du veta skillnaden på en kyrklig och en borgerlig vigsel? Klicka på länkarna.

 

Vigselring med diamant

Att ha en ring med en eller flera diamanter är vanligt. Du kan då göra den mer personlig med olika slipning på diamanterna och organisera dem på olika sätt om du vill ha flera stycken på din ring.  Söker du en bröllopsring med diamant kan du göra den ännu mer unik och personlig!

 

Lästips: Är du intresserad av vad en morgongåva är eller ha tips på vad du kan köpa till din brud eller brudgum? Klicka på länken.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly