7 Tips På Romantiska Frierier

7 tips på romantiska frierier – Från budget till lyx!

Har du funnit personen du vill spendera resten av ditt liv med och känner dig redo att fria? Då befinner du dig säkert i stadiet där du planerar hur du bäst kan genomföra ett personligt och romantiskt frieri. Här ger vi dig 7 tips på romantiska frierier!

 

Ett frieri är ett minne som kommer finnas med dig och din partner länge och därför brukar många känna stor press att göra det perfekt. Det viktigaste enligt oss är inte att spendera massor med pengar utan att göra det personligt, därför har vi inkluderat 7 olika tips på frierier som varierar från budget till lyx.

 

På resa

Ta med din partner på en resa till något ställe som finns på er bucketlist och ta tillfället i akt och ställ frågan vid en solnedgång på stranden, högst upp på Eiffeltornet eller på norrskenssafari. Vill du kunna kolla tillbaka på det magiska ögonblicket kan du hyra in en fotograf eller sätta upp din mobilkamera i smyg så allt fångas på film eller bild.

 

 

Spontanfrieri

Om du redan har köpt en förlovningsring och stressar över att du inte riktigt vet hur du ska gå tillväga kan det vara smart att ta tillvara på de fina stunder som vardagen ger en. Har ni haft en super mysig kväll hemma eller en lång promenad med djupa samtal skulle ett spontanfrieri i stunden kunna vara super romantiskt!

 

Lästips: Har du inte hittat den perfekta ringen än? Vi har en guide med tips på saker att tänka på när du ska välja förlovningsring och även en artikel full med vackra förlovningsringar som inspiration.

 

Väv in det i din partners favorithögtid

Har din partner någon favorithögtid som hen bara älskar? Till exempel Jul, Halloween eller Midsommar? Då har du en ypperlig chans att göra högtiden ännu mer minnesvärd genom att planera in ett frieri som matchar högtiden. Kanske kan ni vara utklädda till era favorit filmkaraktärer under Halloween och få till några riktigt episka förlovningsfoton som t.ex Joker och Harley Quinn eller prinsessan Leia och Han Solo?

 

Under en vandring

Om ni båda gillar att vandra passar det ju utmärkt att planera in en vandring till något fint ställe. Till exempel en bergstopp eller en utkiksplats och fria till din partner framför en fantastisk utsikt. Ett tips är att ta med lite fika eller kaffe så att ni kan sitta och njuta av utsikten efter. Ett plus i kanten är då även att ingen får lågt blodsocker på vägen hem.

 

 

Klicka här om du vill du veta mer om misstag att undvika när du ska fria!

 

Skattjakt

Ett annat tips i listan på romantiska frierier är att planera en skattjakt för din partner. Lämna ledtrådar på olika ställen där ni har varit tillsammans eller ställen som betyder något för er. Avsluta skattjakten på valfritt ställe. Till exempel en restaurang eller en fin utkiksplats där du går ner på knä och friar. På så vis får ni en rolig dag ihop och en härlig “trip down memory lane”.

 

Det långdragna frieriet

Vill du planera och genomföra ett frieri som sker under en längre tid? Börja då ett nytt år med att ge din partner en burk med tolv personliga små kärlekslappar som hen får öppna varje månad. På lapparna förklarar du alla saker du älskar med din partner. Låt din partner öppna den sista lappen på nyårsafton ett år senare där det står “Vill du gifta dig med mig?”. Super romantiskt!

 

Ett längre frieri ger dig också mer tid att hitta den perfekta förlovningsringen. Klicka här om du vill få inspiration för ringar till en kvinna eller en man.

 

På en speciell plats

Har ni någon plats som är extra speciell för er båda? Kanske platsen där ni hade er första dejt eller platsen ni åkte på er första resa ihop? Ett frieri på en plats som betyder något för er båda kan bli både romantiskt och nostalgiskt.

 

 

Lästips: Vill du vara säker på att allt går rätt till när du ska fria, kolla in vår guide där vi går igenom allt du behöver veta om förlovning och hur du bäst förbereder dig.

 

Svar på vanliga frågor:

 

Hur vet jag om min partner vill ha en ring i guld eller silver?

Om du inte vill fråga din partner rakt ut för att inte riskera att avslöja dina förlovningsplaner så kan du kolla vad din partner redan har för slags smycken. Har din partner mest guldfärgade smycken så bör du kunna utgå ifrån att hen föredrar guld. Behöver du vidare inspiration och information om de olika materialen för ringar? Läs då tre artiklar där vi berättar allt du behöver veta om förlovningsringar i guld, platina och silver.

 

Hur mycket pengar ska man lägga på en förlovningsring?

Det skiljer sig åt hur mycket pengar man bör spendera när man ska köpa förlovningsring. Vi har därför förberett en guide där vi förklarar hur du kan tänka när du funderar på budget och pris inför köp av förlovningsring.

 

Måste man gifta sig om man friar?

Nej, det måste man inte. Det är helt upp till dig och din partner att bestämma vad en förlovning symboliserar för er. Vissa gör det som en kärleksförklaring och ett tecken på att de vill spendera livet tillsammans. Se bara till att vara säker på vad en förlovning innebär för dig och din partner för att undvika missförstånd. Vill ni inte ha ett bröllop hade ni kunnat anordna en förlovningsfest för att fira ert partnerskap istället.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly