Ska du välja förlovningsring? → Guide

Så väljer du rätt ring till förlovning → Vi guidar dig

 

Att välja förlovningsring är enligt många ett av de största besluten du tar i ditt liv. Du vill att din partner ska bli glad, den ska leva upp till bådas förväntningar och ska bäras varje dag i vad som förhoppningsvis blir resten av era liv.

 

4 steg att följa om du ska välja en förlovningsring

 1. Bestäm en budget på hur mycket du vill spendera på ringen.
 2. Välj sten eller diamant. Vilken slipning tror du din partner kommer tycka om och passa i?
 3. Välj vilket material du vill ha ringen i. Passar din partner bäst i guld, platina eller silver?
 4. Välj ringens stil. Vill du ha till exempel en solitärring, alliansring, sidostensring eller en helt unik förlovningsring.Se till att få garanti på ringen. Alla våra ringar har 1 års garanti, men vid egendesignade ringar är det inget öppet köp.

 

Nedan kommer vi att gå igenom hur du kan tänka när du ska välja ring till din partner och hur du tar reda på vilken storlek som är rätt.

 

Välja förlovningsring

Det första du bör göra är att bestämma hur mycket du vill spendera på en ring, då de kan variera väldigt mycket i pris beroende på vad du är ute efter.

Om du är osäker på vilken typ av ring din partner skulle vilja ha och passa bra i men inte har fått några specifika hintar så kan du börja med att kolla på de smycken som personen redan använder och notera om det är något specifikt som sticker ut. Är det mer klassiskt eller modernt, mer guld eller silver? Annat att kolla efter är om det är tunnare eller tjockare smycken. Gillar din partner till exempel tunnare smycken generellt så kommer en tunn förlovningsring passa den existerande stilen bättre.

 

Att fortsätta på samma spår som något du vet att din partner redan gillar kan sällan gå fel och är en bra utgångspunkt om du inte vet exakt vad personen önskar sig.

 

Lästips: ska du fria snart? Läs våra tips här!

 

Så väljer du rätt storlek

Att veta sin partners ringstorlek kan vara svårt, men det finns generella tips man kan följa.

Om din partner redan har en ring som är bra storlek kan du göra på två följande sätt:

 

(1.) Mäta ringens insida

 1. Låna ringen och ta en pappersremsa och lägg i ringens inre cirkel.
 2. Markera där remsans sidor möter varandra.
 3. Mät pappersremsan med ett måttband så du får måttet i millimeter.
 4. Nu har du bra mått på din partners ringstorlek.

 

(2.) Prova ringen på dig själv

 1. Låna ringen.
 2. Placera ringen på ditt eget finger och markera punkten där den sitter stabilt.
 3. Mät med ett måttband precis vid punkten du har markerat och skriv ner måttet i millimeter.
 4. Nu har du ett ungefärligt mått på din partners ringstorlek.

 

Vid alternativet när du mäter runt ditt eget finger, tänk på att mäta flera gånger under dagen då fingrarnas storlek kan variera mycket beroende på temperatur, om du tvättar händerna osv.

 

När du har gått igenom alla stegen och vill designa en egen ring kan du fylla i vårt formulär och skicka in all information du har. Om du har bilder som inspiration till förlovningsringen kan du enkelt bifoga dessa.

Du kan också kontakta oss vid frågor om egen design eller de färdiga förlovningsringar vi har i vår webshop.

 

Lästips: Läs våra artiklar om förlovningsringar till en man eller till en kvinna.

 

Andra saker att tänka på

 • Fastna inte i trender. Trender kommer och går men din partner ska ha på sig ringen i resten av sitt liv. Välj eller gör ringen klassisk så den aldrig går ur tiden!

 

 • Våga ge ringen en personlig touch! Din partner kommer bara bli glad om du har tänkt till extra och har lagt till något som symboliserar er relation eller betyder mycket för er.

 

 • De allra flesta ringar går att storleksändra om det skulle bli lite fel. få inte panik om den inte sitter perfekt första gången.

 

Svar på vanliga frågor

 

Vad är en unik förlovningsring?

En unik förlovningsring är en ring som du själv designar efter dina och din partners preferenser. Vi tillverkar din förlovningsring efter dina önskemål och du själv väljer material, diamant/sten samt vilken typ av ring, solitärring, alliansring, sidostensring etc.

 

Vad är en slät förlovningsring?

En slät förlovningsring är den enklaste typen av ring. Den innehåller inga diamanter eller stenar, är utan upphöjningar och kan göras i alla möjliga material. En slät ring kan vara till exempel platt eller rundad och vara i den bredden du själv önskar.

 

Är det svårt att designa en egen ring?

Nej, det är inte svårt alls! Du fyller i formuläret på vår hemsida där du bland annat anger vilken sorts sten du vill ha, typ av slipning samt metall och kan bifoga inspirationsbilder. Därefter blir du kontaktad av oss via mail. Det är en enkel process och vi skapar ringen helt efter dina önskemål!

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly