Hitta rätt örhängen för din ansiktsform → Guide

Lär dig vilka örhängen som passar din ansiktsform

Är du på jakt efter ett par nya örhängen? Då har du säkert märkt att det finns väldigt många olika slags örhängen att välja mellan. Att hitta rätt typ av örhängen som passar till ens ansiktsform kan vara en utmaning.

Vissa örhängen kan framhäva ens drag medan andra kan göra dem mindre framträdande. Därför kan det vara bra att veta vilka som är bäst lämpade för ens egen ansiktsform. I den här artikeln kommer vi att gå igenom vilka sorters örhängen som passar till olika ansiktsformer.

Lästips: Lär dig mer om allergivänliga örhängen och lista ut vilken piercing du vill ha i vår stora öronpiercing guide.

Ta reda på vilken ansiktsform du har

Först och främst, vilken ansiktsform har du? Det finns sex olika ansiktsformer: rund, fyrkantig, hjärtformad, diamantformad, oval och rektangulär. För att ta reda på vilken ansiktsform du har, titta på dig själv i spegeln och mät dina ansiktsdrag.

  1. Dra tillbaka ditt hår och ta en titt på ditt ansikte i spegeln.
  2. Mät din ansiktsbredd genom att placera ett måttband från kindbenet till kindbenet över näsroten.
  3. Mät din pannbredd genom att placera måttbandet över ditt bredaste område på pannan.
  4. Mät din käklinje genom att placera måttbandet under örat och dra det framåt till hakan.
  5. Jämför dina tre mätningar för att avgöra vilken ansiktsform du har – rund, oval, fyrkantig, hjärtformad, rektangulär eller diamantformad.

 

För att välja de bästa örhängen för just dig, titta på vilka som balanserar ditt ansikte, skapar höjd eller bredd och mjukar upp hårda linjer. Kom ihåg att även välja örhängen som passar din personliga stil och smak.

Kvinna som speglar sig för att list ut sin ansiktsform

Örhängen till runda ansiktsformer

Om du har en rund ansiktsform, är det bäst att köpa örhängen som skapar längd och höjd. Välj örhängen som är smala och hängande. Enkla örhängen som är längre än de är breda, eller örhängen som har en V-form, kommer att framhäva dina drag på ett smickrande sätt. Undvik örhängen som är för runda eller små, eftersom de kan få ditt ansikte att se rundare ut.

Hängande örhängen i guld

Örhängen till fyrkantiga ansiktsformer

För en fyrkantig ansiktsform, välj örhängen som mjukar upp de hårda linjerna i ditt ansikte. Hängande örhängen som är mjuka och runda kommer att ge dig en mjukare look. Pärl örhängen, runda örhängen och örhängen med mjuka former är också utmärkta val. Undvik fyrkantiga eller geometriska örhängen, eftersom de kan förstärka de fyrkantiga dragen i ditt ansikte.

Kvinna med runda och stora örhängen

Örhängen till hjärtformade ansiktsformer

För ett hjärtformat ansikte, välj örhängen som skapar balans. Hängande örhängen eller örhängen med volym längst ner är bra val eftersom de skapar bredd längst ner i ditt ansikte. Örhängen stora nog att sticka ut lite från sidan av ditt huvud är också ett bra val. Undvik örhängen som är för små eller smala, eftersom de kan få ditt ansikte att se väldigt spetsigt ut.

Kvinna med ett stort silverörhänge

Örhängen till diamantformade ansiktsformer

För en diamantformad ansiktsform, välj örhängen som framhäver dina vackra kindben och mjukar upp din breda panna och käke. Hängande örhängen och örhängen med mjuka kurvor är utmärkta val. Undvik örhängen som är för små eller smala, eftersom de kan få ditt ansikte att se väldigt smalt ut.

Kvinna med ett stort kreativt silverörhänge

Lästips: Vi tipsar om snygga örhängen till fest och till vardags samt trendiga örhängen för män.

Örhängen till ovala ansiktsformer

Om du har ett ovalt ansikte, kan du välja nästan vilka örhängen som helst. Ovala ansiktsformer är balanserade och ser bra ut med de flesta örhängen. Välj i stället örhängen som passar din personliga stil och smak. Här ser du ett av våra favoritörhängen!

vackra örhängen i äkta guld

Örhängen till rektangulära ansiktsformer

För en rektangulär ansiktsform, välj örhängen som breddar ditt ansikte och gör det mer balanserat. Hängande örhängen, örhängen med volym bredare än höjd och örhängen med runda former är bra val. Undvik smala och geometriska örhängen som kan göra att ditt ansikte ser längre ut.

Kvinna med fina guldörhängen

Svar på vanliga frågor

 

Vad passar mig silver eller guld?

Det är din hudton som avgör om du passar bäst i silver eller guld. Självklart finns det inget som säger att du inte kan använda båda. Vill du lista ut om du passar i guld eller silver kan du läsa vår artikel.

Hur vet man vad man har för ansiktsform?

Ett vanligt tips för att lista ut vilken ansiktsform du har är att kolla dig själv i spegeln och måla med fingret på spegeln längs ditt ansiktes konturer. Kolla sedan vilken form det blev på spegeln. Funkar inte det kan du utgå ifrån punkterna vi nämnde ovan.

Vilka örhängen passar mig?

Vilka örhängen som passar dig kan bero på både din ansiktsform och din hudton. T.ex. kantigare ansiktsformer kan med fördel välja mjukare och rundare örhängen medan rundare ansiktsformer bör göra tvärtom.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly