11 tips som gör ert bröllop extra speciellt

Våra bästa bröllopstips som gör er stora dag oförglömlig

Det är mycket att tänka på när man planerar ett bröllop och det kan lätt kännas väldigt stressigt när den stora dagen närmar sig. Därför har vi samlat alla våra bästa tips på hur ni kan göra ert bröllop extra speciell och ett minne ni kommer se tillbaka på med glädje.

 

Lästips: Här hittar du aktiviteter till möhippan och drömmiga smekmånadsdestinationer.

 

Välj en toastmaster/toastmadame som du litar på

För att ni ska kunna slappna av och inte oroa er över att bröllopet ska bli långtråkigt kan det vara skönt att ha en toastmaster eller toastmadame som ni vet verkligen tar sin roll på allvar och som är duktigt på att hålla låda och höja stämningen. Det kan få er att slappna av under kvällens gång. Läs mer om vad en toastmaster gör i vår artikel.

 

Skaffa en bra fotograf eller filmare

Ett av de viktigaste tips inför bröllop och planering är att boka en bra fotograf för att ta bilder eller filma under dagen och kvällens gång. Det ger er en ypperlig chans att kunna kolla tillbaka på eran stora dag under många år framöver. Det bästa tipset enligt oss är att blanda bilder och film. Då kan ni skapa både fotoalbum och även be fotografen att klippa ihop en film från dagen eller klippa ihop en själva.

 

Brudpar under bröllopsfotografering vid rustika pelare

 

Ge gästerna fotouppdrag

Ett annat tips inför bröllop som också handlar om foton är att lägga en engångskamera på varje bord tillsammans med en lapp med olika fotouppdrag som varje bord ska genomföra. Det behöver inte vara samma uppdrag på varje bord. På så vis får ni fler personliga och roliga bilder att spara på stunder av kvällen som ni kanske missat.

 

Utse någon som filmar talen

Vi fortsätter på foto- och filmspåret med tipset att utse någon som filmar de tal som hålls under bröllopets gång. Vill ni vara säkra på att kunna kolla tillbaka på de fina hjärtevärmande tal ni fått från familj och vänner kan det vara bra att ge den uppgiften till någon av gästerna. Kanske helst någon med en telefon som har en bra kamera.

 

Anordna en middag eller tillställning kvällen innan

Har era familjer inte träffats innan eller inte känner varandra så bra? Då kan det kännas skönt att boka in en liten mindre tillställning innan bröllopet så att de kan lära känna varandra bättre och prata innan den stora dagen. Det kan underlätta för er att det inte är en stressande faktor under själva bröllopet. Ett tips är att boka in en middag med era familjer någon eller några dagar innan bröllopet.

 

Lästips: Vi hjälper dig hitta rätt bröllopsklänning för dig och tipsar om inbjudningskort till bröllopet.

 

Lägg undan mobilen

Om det är en dag i livet som vi bör kunna vara mobilfria så är det ens egen bröllopsdag. Du har någon annan som kan ta bilder, och att posta på sociala medier kan dina kompisar och familj göra. Passa på att vara i nuet och njuta av varje sekund av dagen som aldrig kommer igen. Fokusera på dig själv och din partner och fira er kärlek tillsammans med era nära och kära.

 

Överraska gästerna med en snygg entré

Vill ni imponera lite på era gäster och anlända till vigseln eller bröllopsfesten i stil? Hitta på något häftigt eller roligt som att anlända i helikopter, med båt eller kanske till och med i en snygg sportbil. Har ni något tema på bröllopet skulle ni kunna hitta på något kul som passar till det. Har ni Disney-tema på bröllopsdekorationer skulle ni kunna dyka upp i askungens vagn.

 

Hyr en foodtruck till festen

När ni planerar bröllop är ett tips att inkludera en chans för era gäster att fylla på med lite energi på kvällen. Vad hade kunnat vara bättre efter en lång dag med lekar, fina tal och dans än att en foodtruck fylld med godheter kör upp precis vid festen? Fyll på era och era gästers magar med lite snabbmat under kvällens gång så kan festen hålla i gång ännu längre in på natten.

 

Bild på människor som väntar på mat vid en food truck

 

Gör inget bara för att det är tradition

För att ni som gifter er faktiskt ska kunna njuta till fullo av eran bröllopsdag är det viktigt att ni planerar in grejer som ni faktiskt vill göra. Tänk över klassiska bröllopstraditioner och fundera ut vilka av dem som ni faktiskt vill ha med och även vilka ni vill förbjuda.

 

Välj inte att ha med vissa bröllopslekar bara för att dem är traditionella. Detsamma gäller låtar till bröllopsvalsen eller utgångsmusiken. Vill ni inte ha någon traditionell utgångsmusik vid vigseln kan ni leta efter tips på utgångsmusik för bröllop tills ni hittar något som känns personligt för er.

 

Planera in lite egen tid för brudparet

Vare sig ni har ett stort eller litet bröllop tipsar vi alltid om att planera in lite egen tid för brudparet någon eller några gånger under dagen. Ni kommer ha så fullt upp med alla era gäster och alla kommer vilja få en chans att prata med er. Då kan det vara skönt att bara ta tre minuter där ni smiter i väg tillsammans och bara är en stund så ni kan få prata eller bara njuta av en tyst stund tillsammans innan ni går tillbaka till festligheterna.

 

Släpp kontrollen

Vi avslutar här med det kanske viktigaste bröllop tipset vi kan ge er. Våga släppa kontrollen! Ni har mest troligt planerat det här bröllopet i flera månader och har säkert oroat er för alla saker som skulle kunna gå fel minst lika länge. Men när dagen är här är det dags att släppa kontrollen och bara njuta av er speciella dag. Oroa er inte över saker och ting som inte går som dom ska, det är bara ni som vet hur det egentligen skulle blivit.

 

Svar på vanliga frågor:

 

När ska man börja planera bröllop?

Hur lång tid det tar att planera ett bröllop beror på många olika faktorer. T.ex. bröllopets storlek och vart bröllopet ska ta plats. Det vanligaste är att det tar mellan ett till ett och ett halvt år att planera ett bröllop. Vill du ha hjälp med bröllopsplaneringen kan du läsa vår checklista för bröllopsplanering

 

Vem talar först på bröllop?

Enligt tradition är det värdparet som brukar hålla första talet, vilket historiskt sett brukade vara brudens föräldrar. Därför var det brudens far som oftast höll första talet. Idag är det dock upp till var och en att bestämma i vilken ordning man vill ha talen.

 

Hur lång tid mellan vigsel och fest?

En tidsram att utgå från är att ge gästerna ungefär en timme från att de begett sig från vigseln tills att det är dags att inta sina platser på middagen. Förbered en fördrink och mingel så att de som kommer fram till middagen först har något att göra innan det är dags att äta. 

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly