Bred eller tunn vigselring? → Vi förklarar

Våra tips inför val av tjocklek och bredd på vigselringen

Alla har olika tycke och smak gällande smycken. När det kommer till vigselringar, som ska bäras i resten av livet, är det viktigt att tänka på vad du kommer trivas med över tid, vilken metall du vill ha samt vad som kommer vara bekvämt, praktiskt och passa med din livsstil. Vill du ha en bred vigselring som tar mer uppmärksamhet eller vill du ha en tunnare vigselring som framstår som mer elegant? I den här artikeln förklarar vi hur du kan tänka när du ska välja samt för- och nackdelar med både tunnare och bredare ringar.

Lästips: Är du intresserad av vad en morgongåva är eller ha tips på vad du kan köpa till din brud eller brudgum? Klicka på länkarna.

Vilken tjocklek du ska ha

Tjockleken och bredden är kopplade till varandra. Om du vill ha en tunn ring så kommer den även att behöva vara tjockare då mängden material samlas på höjden.

Har du smala fingrar och önskar en sofistikerad och mer försiktig vigselring så kan du välja en tunn variant. Den ger ett feminint intryck och om du vill ändra formen och mönster i ringen så ser det väldigt bra ut på tunna ringar. En annan fördel med en tunnare variant är att den är lättare på fingret vilket kan vara bra om du inte är van vid att ha på dig smycken till vardags.

Har du större fingrar kan du dock uppleva det som att ringen “försvinner” lite på ditt finger. Många föredrar också tjockare smycken och bryr sig inte om ifall det väger lite mer på fingret.

Värt att ha i åtanke är att om du väljer en mycket tunn ring så blir den automatiskt känsligare och mer ömtålig då det inte finns lika mycket material att stå emot kraften som kommer om man råkar slå i eller klämma ringen. En tjockare variant är mer motståndskraftig mot slag och tål en mer aktiv livsstil bättre.

Lästips: Vill du veta skillnaden på en kyrklig vigsel och en borgerlig vigsel? Klicka på länkarna.

Vilken bredd du ska ha

Om du har små händer och en liten ringstorlek passar förmodligen en smalare variant bättre för dig. Den kommer inte kännas som att den är i vägen när du böjer fingret och känns lättare på handen i allmänhet. Men om du har kraftigare händer med en större ringstorlek så är en bredare variant bättre. En fördel med en bredare ring är att gravyr syns mer eftersom att det finns mer yta att jobba på, men en bredare ring kan upplevas som för stor och i vägen vid rörelser.

Vilken tjocklek och bredd du ska ha på din ring är helt upp till dig och vad du trivs med. Det finns inget rätt och fel utan det enda du bör tänka på vid valet är att en något bredare och tjockare ring förmodligen håller bättre över tid, men att en smalare och tunnare kan vara mer elegant och lättare för dem som trivs bättre med det. En annan sak att tänka på är vad som går bra ihop med din förlovningsring? Vill du matcha bredd och tjocklek eller välja något annat som ser snyggt ut i kombination? Du väljer!

Tips: Vi har skapat en checklista att utgå ifrån i din bröllopsplanering!

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly