Gravyr I Vigselringar → Allt Du Vill Veta

Gravyr i vigselringar – Information och inspiration!

 

Befinner du dig mitt i bröllopsplanering med full fokus på att smaka bröllopstårtor, välja festlokal och att lära dig dina danssteg till bröllopsvalsen? Då kan det vara lätt att glömma de små detaljerna som gör bröllopsdagen extra speciell. En sådan detalj som idag är mer regel än undantag är att gravera in något personligt i sin vigselring. Här får du reda på allt du behöver veta om gravyr i vigselringar.

 

Lästips: Har du svårt att komma ihåg vad som behöver fixas inför bröllopet? Kolla in vår checklista!

 

Så stort utrymme har du för gravyren

Detta beror självklart på hur bred eller tunn ring du har, men utrymmet är ändå väldigt begränsat och får endast plats med ett visst antal tecken. Vanligtvis brukar de flesta guldhandlare eller gravörer sätta en gräns på runt 30 tecken. Därför bör den text du vill gravera in i din vigselring vara relativt kort.

 

Vikten av en duktig och erfaren gravör eller guldhandlare

Det är vanligt att gravyren görs innan vigseln så att ringarna har med den personliga touch som gravyren ger när det väl är dags för bröllopsceremoni. Då gäller det att vara ute i god tid med att leta efter en gravör eller guldhandlare som känns erfaren och pålitlig. Det som graveras ska ju förhoppningsvis vara där i resten av ditt liv. Så, precis som med tatueringar, gäller det att inte nöja sig med första bästa val. Många butiker, inklusive oss på Goldringsly, som säljer vigselringar har lång erfarenhet av gravyr för vigselring.

 

Mannens vigselring

Enligt svensk tradition får båda parterna i en relation en förlovningsring och endast kvinnan en vigselring. Eftersom mannen inte får en till ring så brukar det vara vanligt att vid förlovning gravera in varandras namn i förlovningsringarna. För att sedan symbolisera att mannens ring förvandlas till en vigselring kan datumet för vigseln graveras in bredvid partnerns namn.

 

Vill du veta mer om traditionerna bakom vigselringar? Läs vår guide där vi går igenom allt om vigselringar.

 

Exempel på gravyr i vigselring

Här ger vi lite mer konkreta tips på hur ni kan utsmycka era vigselringar med gravyr.

  1. Namn och datum – Att gravera vigselringen med datumet för vigseln och sin partners namn är en riktig klassiker. Det är enkelt men ändå personligt och symboliskt.
  2. Initialer + vigseldatum – Vill ni gravera in era initialer istället för era namn går det lika bra. Det är en bra idé om någon av er har ett väldigt långt namn.
  3. Ett kort citat – Om ni har några ord eller någon kort fras som ni brukar säga till varandra eller något citat från en bok eller film ni båda älskar så kan det vara en toppen idé som gravyr i era vigselringar. T.ex. citatet från Harry Potter: “After all this time?” “Always”.
  4. GPS koordinater – En lite mer annorlunda idé är att ta reda på GPS koordinaterna från något ställe ni båda finner speciellt och gravera in dem i era vigselringar. Ni kan till exempel gravera in koordinaterna från platsen ni träffades på, platsen ni hade er första dejt på, platsen där ert frieriet skedde eller platsen där ni nu ska gifta er. 
  5. Gravyr på utsidan är en växande trend – Vanligtvis har de flesta gravyr på insidan av sin vigselring men de börjar också bli populärt att sätta gravyren på utsidan. Har du en slät vigselring kan du göra den mer personlig och utsmyckad genom att sätta gravyren där.

 

Lästips: Lär dig mer om skillnaden mellan kyrklig vigsel och borgerlig vigsel här!

 

 

Lästips: Vet du vad en morgongåva är? Läs mer om morgongåvor till honom och till henne!

 

Svar på vanliga frågor:

 

Kan man ha förlovningsring eller vigselring på höger hand?

I Sverige och ett flertal andra länder som USA och Storbritannien är det vänster hand vi bär vigselring på för att visa att vi är gifta. I andra länder som Danmark och Tyskland bär dem vigselringen på höger hand.

 

Hur vet jag om vigselringen passar till min förlovningsring?

Det vanligaste knepet för att få ringarna att passa ihop är att hålla sig till samma slags material. Vill du ha fler tips kan du läsa vår artikel om vigselringar och förlovningsringar. Vi har även en artikel där vi går igenom olika sorters material som vi på Goldringsly använder oss av i tillverkningen av ringar.

 

När ska man ta av sig vigselringen?

För att bespara sin vigselring onödigt slitage kan det vara bra att du tar av den när du t.ex. diskar, lagar mat eller bär tunga grejer som på gymmet.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly