Päronformad diamantring

Den päronformade diamanten är en klassisk och elegant slipning med en lång historia som går tillbaka till mitten av 1400-talet. De första päronformade diamanterna slipades av Lodewyk van Bercken, en belgisk diamantslipare som även uppfann diamantpoleringshjulet.

 

Hans uppfinning gjorde det möjligt att fasettera en rådiamant med fullständig symmetri, vilket skapade en mall för utvecklingen av komplexa diamantslipningar. Päronslipningen blev snabbt populär på grund av sin skönhet och elegans och har förblivit en populär diamantform än idag.

 

Våra tips om du funderar på en päronformad diamantring

Den klassiska päronformen har ett förhållande mellan bredd och längd på 1,40–1,70. Denna form har fördelen att fingrarna ser längre och smalare ut.

 

När du köper en päronformad diamant är det viktigt att tänka på att denna typ av diamant kan dölja brister i klarhet bättre än andra former. Detta innebär att en SI1- eller SI2-klarhetsdiamant sannolikt är ren för ögat. Om din budget är begränsad kan du kanske även hitta en I1-diamant som är ren för blotta ögat. Tänk även på att päronformade diamanter kan vara billigare än runda diamanter, så du kanske kan få en diamant av högre kvalitet för pengarna.

 

Om man ska se till slipning ska du välja en päronformad diamant som har slipats till bra proportioner. Detta kommer säkerställa att diamanten gnistrar på bästa sätt. Det är också viktigt att välja en infattning som skyddar diamantens spets, eftersom detta är den mest sårbara delen av stenen och kan börja flisa om man inte är försiktig.

 

Färgmässigt bör du tänka på att päronformen tenderar att visa mer färg än runda diamanter. Om du har en liten budget bör du leta efter en H-färgad diamant. Detta kommer att ge dig mest värde för pengarna.

 

Vill du veta mer om klarhet och färgklassning för diamanter kan du läsa mer om det här.

 

Om du överväger en päronformad diamant bör du vara medveten om “bow-tie”-effekten. Detta är en optisk illusion som skapas av diamantens slipmönster och kan förekomma päronslipade diamanter, men även hos navettslipade diamanter och ovalslipade diamanter.

 

Vissa diamanter har mer märkbara bow-ties än andra. För att få mest valuta för pengarna bör du undvika päronformade diamanter med stora, mörka bow-ties. Leta i stället efter en diamant där detta område gnistrar starkt. Om bow-tie-området ser matt ut är det ett tecken på att diamanten är av sämre kvalitet.

 

Haloring i platina med päronformad diamant

 

För- och nackdelar med en päronslipad diamant

När det gäller päronformade diamanter finns det både för- och nackdelar att tänka på. På den positiva sidan kan dessa långsträckta stenar verka större än vissa andra diamantformer (som traditionella runda briljanter). På grund av deras unika form kan de vara mycket prisvärda eftersom du får mer yta för pengarna.

 

Päronformade diamanter kan dock också vara ganska ömtåliga. Deras små, spetsiga spetsar är känsliga för skador, så det är viktigt att välja en infattning som skyddar stenen. Dess oregelbundna form kan dessutom vara svårare att hitta i butikerna.

 

I slutändan är det är verkligen upp till dig att avgöra om en päronformad diamantring är något för dig. Om du letar efter en unik sten på en budget kan en päronslipad diamant vara ett bra val. Men om du är orolig för hållbarheten kanske du bör överväga en annan form.

 

Lästips: Klicka på länkarna för att ta reda på mer om kuddslipningen, smaragdslipningen eller princesslipningen.

 

Våra ringar med päronslipade diamanter

Vi på Goldringsly har många fina ringar, en av våra faviter bland de med päronformad diamantring är ISADORA. Önskar du istället designa en egen päronformad diamantring kan du designa en egen ring hos oss!

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly