Skötselråd Förlovningsring → Guide

Så tar du hand om din förlovningsring → 4 tips

Har du precis fått din drömring av din partner och undrar hur du ska ta hand om den på bästa sätt? I den här guiden kommer vi att ge er våra 4 bästa tips på skötselråd för förlovningsringar.

  1. Se till att du har garanti och försäkring på din ring
  2. Ta inte av dig ringen på offentliga platser
  3. Använd inte ringen under vissa praktiska aktiviteter
  4. Rengör din ring regelbundet

Att ta väl hand om sin förlovningsring är en förutsättning för att den ska hålla både utseende och kvalité längre. Nedan kommer vi att gå igenom våra tips närmare och beskriva mer vad vi syftar på.

1. Se till att du har garanti och försäkring på din ring

Oftast så ingår det en garanti när man köper förlovningsringen, och vi på Goldringsly har en garanti som gäller ett år. Garantin är ett löfte om att ringen ska fungera som lovat under garantitiden, och du har även rätt att reklamera vid skada eller felproduktion under tre års tid och då gör vi en individuell bedömning. Utöver detta så rekommenderar vi att du försäkrar din ring alternativt ser över försäkringen ni redan har som täcker smycken för att säkerställa att ringen är försäkrad på bästa sätt om något skulle hända, till exempel om ringen blir stulen eller tappas bort.

2. Ta inte av dig ringen på offentliga platser

Ibland kan du tänka att det vore bättre att ta av dig ringen, till exempel om du går på en offentlig toalett och är rädd att tappa ner den i toaletten eller i handfatet. Detta är dock inte en bra idé då du riskerar att råka glömma den på handfatet eller lägger den i jackfickan så den ramlar ut så att någon tar den.

3. Lämna ringen hemma vid tyngre aktiviteter.

All vardaglig aktivitet kommer slita på din ring, men det finns vissa specifika situationer där du lätt kan undvika onödigt slitage genom att lämna ringen säkert förvarad hemma:

  • Vid städning

Rengöringsmedel innehåller ofta starka kemikalier som kan matta ner finishen på din ring och även skada ädelstenarna.

  • Vid träning och annan fysisk aktivitet

När du tränar kan ringen skadas om du utsätter den för slag eller stötar, till exempel om du tränar med vikter.

  • När du sminkar dig

Smink och hårprodukter kan smutsa ner din ring och innehåller i vissa fall kemikalier som kan skada ytan på din ring.

  • När du badar

Oavsett om du badar i pool eller i havet så kan både klor och saltvatten slita onödigt mycket på ringen. En annan viktig sak att komma ihåg är att fingrarna kan krympa när du badar i kallt vatten och då är det lätt att tappa ringen utan att märka det.

  • Vid trädgårdsarbete

Vid trädgårdsarbete riskerar du att både smuts från jord eller sand sliter på ringen eller att du slår i om du använder någon form av redskap.

  • Vid matlagning

När du lagar mat kan du råka sätta kökskniven på ringen av misstag eller tappa den i diskhon. Vanliga saker att använda vid matlagning är till exempel citron, olja och salt, och ingen av dessa är särskilt bra för din ring att komma i kontakt med regelbundet.

4. Rengör din ring regelbundet

Att göra rent smycken regelbundet är viktigt för att de ska hålla länge. När det kommer till att rengöra ringar så finns det olika sätt beroende på vilket material ringen är i. Om du vill veta mer om rengöring av ringar i guld, rengöring av ringar i silver eller skötselråd specifikt för diamantringar kan du klicka på länkarna för att läsa mer.

Svar på vanliga frågor

Kan man tvätta händerna med förlovningsringen på?

Ja, det kan du. Om du tvättar händerna med vanlig handtvål och ljummet eller varmt vatten så klarar ringen det. Torka händerna ordentligt efteråt så att ringen inte är blöt och riskerar att glida av. Ta däremot av ringen om du ska använda handsprit efteråt.

Kan man bada med förlovningsring?

Nej, vi rekommenderar inte att man badar med sin ring. Detta beror på att både klor och saltvatten kan skada ringens yta och att fingrarna kan krympa om man badar i lite kallare vatten. Det kan leda till att ringen glider av ditt finger och att du inte kan hitta den efteråt.

Hur ska jag förvara min förlovningsring?

Det bästa sättet att förvara sin förlovningsring på när man inte använder den är att se till att ingenting stöter mot den i onödan. Förvara den mjukt, till exempel i boxen du fick den i eller i en liten sammetspåse. Har du ett smyckeskrin fungerar det också utmärkt så länge ingenting stöter emot.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly