Bröllopslokaler i Stockholm → 11 tips

11 vackra bröllopslokaler i Stockholm

När det kommer till bröllopslokaler i Stockholm finns det mycket att välja på. Beroende på hur mycket ni vill spendera på ert bröllop och vilket tema ni vill ha så finns det lokaler som passar er bättre och sämre.

 

Våra tips, utan inbördes ordning, är följande:

 

 1. Skansen – Nyloftet
 2. Bergendals Herrgård
 3. Fjäderholmarnas Krog och Magasin
 4. 7A Strandvägen
 5. Näsby Slott
 6. Restaurang Mynchen
 7. Ulfsunda Slott
 8. Regissörsvillan
 9. Garant Festvåning
 10. Östergård
 11. Eric Ericsonhallen

 

Lästips: letar du bröllopslokal någon annanstans än i Stockholm? Här kan du läsa mer om våra tips på lokaler i Västra Götaland, Skåne och Norrland.

 

Olika lokaler har olika egenskaper

Vill du ha bröllopsfest i Stockholm finns det mängder av alternativ. Det ni behöver tänka på är att alla lokaler har olika egenskaper och olika känslor. Ni har troligtvis kommit överens om ett tema för bröllopet – så välj den lokalen ni tycker stämmer bäst överens med det! Man kan påverka mycket med dekor och inredning, så åk runt och kolla på flera olika för att se vilken som ger er bäst känsla.

När ni ska göra ert val bör ni även tänka på vad ni värdesätter mest, är det utsikt, ljus eller kanske att vara nära vattnet? Vill ni satsa på en festlokal som har en bra bröllopsmiddag i Stockholm rekommenderar vi även att åka dit och testa maten.

 

Tips: har ni inte köpt era vigselringar ännu? Här kan du läsa mer om det och vad vi på Goldringsly erbjuder för ringar.

Stockholm

 

Våra 11 tips i närmare detalj

Om ni vill se bilder från varje specifik lokal kan ni klicka på länken till hemsidan som finns under informationen för varje plats.

 

1. Skansen – Nyloftet/Herrgårdsvåningen

Adress: Skansen Djurgårdsslätten 49–51, 115 21 Stockholm.

 

Beskrivning: Om ni vill ha ett bröllop med en rustik känsla är detta något för er! Hela lokalen är inredd i 1700-talsstil och lokalens två våningar gör det enkelt att ha en bröllopsfest för många gäster. Detta gör den perfekt om du vill ha en lokal för ett litet bröllop i Stockholm.

 

Kapacitet: 50 gäster om ni vill ha Herrgårdsvåningen och 120 gäster om ni vill ha Nyloftet. Dessa två kan även kombineras.

 

Länk till hemsidan.

 

2. Bergendals Herrgård

Adress: Landsnoravägen 110, 192 55 Sollentuna

 

Beskrivning: Denna oerhört vackra herrgård byggdes i början av 1900-talet och interiören är 1700-talsinspirerad. Det ligger en park utanför och matsalen har utsikt mot både den, vattnet och allén. Vid hyra av denna lokal får ni även tillgång till brygga. En perfekt lokal om ni vill ha bröllop på en herrgård i Stockholm.

 

Kapacitet: 74 gäster.

 

Länk till hemsidan.

 

3. Fjäderholmarnas Krog och Magasin

Adress: Fjäderholmarnas Krog, Stockholm.

 

Beskrivning: Vill ni gifta er i Stockholms skärgård mindre än 30 minuters båtfärd från city? Då är detta perfekt för er. Fjäderholmarnas Skärgårdsmagasin är en festvåning med tillhörande terrass med utsikt över vattnet – idealt för er som vill ha bröllop vid vattnet i Stockholm.

 

Kapacitet: 200 gäster.

 

Länk till hemsidan.

 

4. 7A Strandvägen

Adress: Strandvägen 7, 114 56 Stockholm.

 

Beskrivning: I ett av Stockholms mest attraktiva områden hittar ni Strandvägen 7A i ett sekelskifteshus med interiör därefter. Ni får utsikt över Nybroviken och kan vistas i ljusa lokaler som ger en mycket exklusiv upplevelse för både er och gästerna.

 

Kapacitet: 90 gäster.

 

Länk till hemsidan.

5. Näsby Slott

Adress: Djursholmsvägen 30, 183 52 Täby.

 

Beskrivning: Här får ni nära avstånd mellan kyrkan och festlokalen, eller om ni väljer att även hålla vigseln på Näsby Slott. Har ni flera valmöjligheter, bland annat galleriet, slottsträdgården, ångbåtsbryggan eller någon av salongerna.

 

Kapacitet: 110 gäster.

 

Länk till hemsidan.

 

Stockholm

 

6. Restaurang Mynchen

Adress: Söder Mälarstrand 65, 118 25 Stockholm.

 

Beskrivning: På Söder Mälarstrand hittar ni Münchenbryggeriet. Hit är det lätt att ta sig med kollektivtrafik och ni får en mycket vacker utsikt över både Riddarfjärden och Stockholms Stadshus. Ni får även tillgång till en stor uteservering på gården.

 

Kapacitet: 300 gäster.

 

Länk till hemsidan.

 

7. Ulfsunda Slott

Adress: Margretelundsvägen 125, 167 36 Bromma.

 

Beskrivning: I den här lokalen får ni en perfekt mix av modernt och anrikt. Det är högt i tak och stora fönster som gör att det känns både ljust och rymligt.

 

Kapacitet: 200 gäster.

 

Länk till hemsidan.

 

8. Regissörsvillan

Adress: Ingmar Bergmans torg 1, 169 40 Solna.

 

Beskrivning: Söker ni en romantisk känsla är detta lokalen för er. Ni får tillgång till trädgården med ett stort kastanjeträd och det lilla torget utanför i en filmhistorisk miljö.

 

Kapacitet: 80 gäster.

 

Länk till hemsidan.

 

9. Garant Festvåning

Adress: Norrtullsgatan 12 N, 113 27 Stockholm.

 

Beskrivning: På Södermalm i Stockholm hittar ni Garant Festvåning. Lokalen har ett stort dansgolv med bra ljud och ljus samt tillåter att ni själva kan inreda och dekorera som ni önskar.

 

Kapacitet: 120 gäster.

 

Länk till hemsida för bokningsservice.

 

10. Östergårds

Adress: Danderydsvägen 144, 182 36 Danderyd.

 

Beskrivning: Här har ni en vacker herrgård från 1700-talet. Ni får både tillgång till en vinterträdgård och en park i anslutning till festsalen.

 

Kapacitet: 130 gäster.

 

Länk till hemsidan.

 

11. Eric Ericsonhallen

Adress: Kyrkslingan 2–4, 111 49 Stockholm.

 

Beskrivning: På Skeppsholmen med utsikt över vattnet och slottet ligger Eric Ericsonhallen. Denna lokal gick tidigare under namnet Skeppsholmskyrkan och har mycket högt i tak och en åtta-kantig sal vilket gör den lätt att anpassa efter önskemål.

 

Kapacitet: 430 gäster.

 

Länk till hemsidan.

 

Lästips: funderar ni på att gifta er utomlands? Här kan ni läsa mer om bröllop i Italien, Spanien och Frankrike.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly