Bröllopslokaler i Västra Götaland → 11 tips

När ni har kommit till steget att välja bröllopslokal så finns det till en början många olika alternativ. Har ni satt en bröllopsbudget så har ni sållat bort en del av dem automatiskt, men det finns fortfarande mycket att välja på. För att underlätta ert val har vi skapat en lista på 11 bröllopslokaler i Västra Götaland som vi tycker extra mycket om samt beskriver dem närmare för att ni enklare ska kunna få en bild av om någon av dem är något för er.

Tips: ska ni välja vigselringar? Klicka på länken för att läsa mer om det.

11 vackra bröllopslokaler i Västra Götaland

Om ni bestämt er för att söka efter festlokal i Västra Götaland finns det många olika platser och typer av lokaler att välja på. Regionen är känd för sin vackra kust och där finns det många olika varianter. Önskar ni att vara vid en sjö, ha en vacker park tillgänglig eller kanske vistas vid kusten? Det finns alternativ för alla önskemål!

Några av våra favoriter är:

 1. Nääs Fabriker  – Tollered
 2. Stenungsögården Kök & Bar – Stenungsund
 3. Gullmarsstrand – Fiskebäckskil
 4. Långedrag Värdshus – Göteborg
 5. Seaside – Bohus-Björkö
 6. Hällsnäs – Mölnlycke
 7. Hjortviken – Hindås
 8. La Venue – Göteborg
 9. Villa Belparc – Göteborg
 10. Bjertorp Slott – Kvänum
 11. Tjolöholms Slott – Fjärås

Göteborgs skärgård.

Lästips: söker ni en bröllopslokal på annan plats i Sverige? Här hittar ni våra tips på olika lokaler i Norrland, Stockholm och Skåne.

Våra tips i närmare detalj

Vill ni se bilder eller ha mer information kan ni klicka på länken till respektive hemsida.

1. Nääs Fabriker  – Tollered

Adress: ​​Spinnerivägen Nääs Fabriker 1, 448 50 Tollered.

Beskrivning: Nääs Fabriker ligger vackert vid Sävelången i Tollered. Den första fabriken i området byggdes 1866 och fungerade som spinneri. Vill ni gifta er i en historisk miljö med utsikt över vattnet och ljusa lokaler är detta ett alternativ för er. 

Kapacitet: 160 gäster, men har även en lokal för 45 gäster om ni vill ha ett mindre bröllop. 

Länk till hemsidan.

2. Stenungsögården Kök & Bar – Stenungsund

Adress: John Forsellsväg 1, 444 48 Stenungsund.

Beskrivning: Stenungsgården har utsikt över Askeröfjorden med en fantatsikt vy över havet. Det finns olika utrymmen att välja mellan så att det passar er vision ultimat. Ni får även tillgång till en stor terrass och en ljus matsal.

Kapacitet: 110 gäster.

Länk till hemsidan.

3. Gullmarsstrand – Fiskebäckskil

Adress: Strandvägen 2-14, 451 78 Fiskebäckskil.

Beskrivning: Gullmarsstrand ligger på den lilla ön Skaftö längs med en brygga och har utsikt över havet. Här har ni en bröllopslokal i en unik och vacker miljö med möjligheter att vara utomhus om vädret tillåter. Vill ni gifta er på västkusten är detta sannerligen en pärla!

Kapacitet: Finns ej specificerat, men iallafall mer än 100 gäster.

Länk till hemsidan.

4. Långedrag Värdshus – Göteborg

Adress: Talattagatan 24, 426 76 Västra Frölunda.

Beskrivning: Långedrag Värdshus ligger precis vid havet och ger en lyxig känsla. Med den ljusa festvåningen med stora fönster och fantastisk havsutsikt samt tillgång till den privata terrassen kommer ni få en bröllopsfest ni kommer minnas för resten av era liv.

Kapacitet: Finns ej specificerat.

Länk till hemsidan.

5. Seaside – Bohus-Björkö

Adress: Hagtornsvägen 12, 475 37 Bohus-Björkö.

Beskrivning: Med utsikt över hamninloppet och bara en meter till havet ligger Seaside. Det är en ljus festlokal med fönster mot havet och alla segelbåtarna – så drömmer ni om en bröllopsfest i Göteborgs skärgård är detta ett alternativ att minnas. Seaside ligger ca 25 minuters bilresa från Göteborg och det går att ta sig över till Björkö med en bilfärja.

Kapacitet: 125 gäster.

Länk till hemsidan.

6. Hällsnäs – Mölnlycke

Adress: Långenäsvägen 150, 435 35 Mölnlycke.

Beskrivning: Hällsnäs ligger på en udde precis vid Landvettersjön. Det är ett vackert Herrgårdshotell med ljusa allmänna utrymmen och stora fönster ut mot sjön samt en stor terrass. Vill ni ha ett bröllop med en fantastisk sjöutsikt mitt bland träd och grönska är detta en lokal för er.

Kapacitet: 120 gäster.

Länk till hemsidan.

7. Hjortviken – Hindås

Adress: Hotellvägen 1, 438 54 Hindås.

Beskrivning: Hjortviken ligger på en höjd med vacker sjöutsikt. Vill ni ha ett naturnära bröllop i en lokal som får in mycket ljus samt ha en stor terrass är detta något att komma ihåg.

Kapacitet: 150 gäster.

Länk till hemsidan.

8. La Venue – Göteborg

Adress: Norra Hamngatan 36, 411 06 Göteborg.

Beskrivning: La Venue är en festvåning mitt i Göteborg. Det finns 10 salar och salonger att tillgå, men det går att även ha ett mindre bröllop här. Byggnaden har funnits sedan slutet på 1800-talet och har vackra salar med kakelugnar för att få en mysig stämning på er bröllopsfest.

Kapacitet: 350 gäster.

Länk till hemsidan.

Göteborg, Västra Götalands län.

9. Villa Belparc – Göteborg

Adress: A O Elliots Väg 10, 413 11 Göteborg.

Beskrivning: Villa Belparc ligger i vackra Slottsskogen mitt i Göteborg. Här får ni en unik bröllopslokal med stora fönster och utsikt över parken. Det finns även ett dansgolv och en bar samt möjlighet att vara utomhus.

Kapacitet: 2 000 gäster utomhus på sommaren, annars 180 gäster.

Länk till hemsidan.

10. Bjertorp Slott – Kvänum

Adress: Bjertorp Slott, Fyrunga, 535 91 Kvänum.

Beskrivning: Slottet stod färdigbyggt 1914 och ligger vackert beläget på Varaslätten med en golfbana precis bredvid. Vill ni gifta er i ett slott med en historia och njuta av den anrika miljön är detta perfekt. Ni får även tillgång till den stora slottsträdgården med fontän.

Kapacitet: 200 gäster.

Länk till hemsidan.

11. Dahlbogården – Alingsås

Adress: Hol Dalbogården 1, 441 93 Alingsås.

Beskrivning: Här får ni en lokal som förr var ett stall. Det finns också ett loft som ger en romantisk och avslappnad känsla. Ni får tillgång till trädgård och en stor terrass och inne i lokalen finns ett dansgolv. Önskar ni ett lantligt bröllop i Västra Götaland är detta definitivt ett alternativ att ha i åtanke när ni ska bestämma er för en bröllopslokal.

Kapacitet: 80 gäster.

Länk till hemsidan.

Lästips: vill ni gifta er utomlands? Här kan ni läsa mer om bröllop i Frankrike, Spanien och Italien,

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly