Förlovningsfest → Vi ger 7 tips

7 tips för den ultimata förlovningsfesten

Har du och din partner precis förlovat er och vill fira detta med familj och vänner? Då har vi förberett 7 tips på vad du behöver tänka på för att lyckas genomföra en perfekt förlovningsfest.

Har du inte friat till din partner än men planerar att göra det? Då har vi flera artiklar som kan hjälpa och inspirera dig.

Bestäm ett datum som inte är för långt efter ni förlovat er

En förlovningsfest bör vara närmare datumet ni förlovade er än datumet för det kommande bröllopet. Gärna så nära i tid som möjligt då poängen är att få fira och glädjas åt er förlovning när det fortfarande känns som en nyhet. Om man vill kan man även välja att avslöja förlovningen under festen.

Se till att era föräldrar har träffats innan festen

Om era föräldrar inte har träffats än vid tidpunkten för förlovningen är det helt klart dags att anordna en träff så de får chansen att lära känna varandra i en mer privat tillställning än en förlovningsfest. På så vis behöver ni inte vara stressade över att era föräldrar ska träffas för första gången under er förlovningsfest.

Hitta ett tema för pynt och dekorationer

En förlovningsfest kan variera mellan att ha nästan inga dekorationer till massor av dekorationer, se till att hitta något som fungerar för er. För att göra det enkelt för sig kan det vara smart att välja färgkod att utgå ifrån. T.ex. vill ni ha grönt och vitt på ert pynt så kan ni köpa blommor, ljus, servetter och ballonger i dem färgerna. En förlovningsfest med dekorationer och pynt kan ge festen det där lilla extra men eftersom ni förmodligen precis lagt ner en del pengar på förlovningsringar och nu sparar till ett bröllop så kan ni med gott samvete även ha mer simpla dekorationer.

Lästips: Läs vår artikel om du vill veta mer om priser på förlovningsringar.

Bestäm en klädkod

Precis som med presenterna kan det vara schysst att informera sina gäster om vad som gäller med klädkod då det inte finns någon uppenbar “förlovningsfest klädsel”. Återigen är klädkoden helt upp till er. Vill ni ha det vardagligt och avslappnat eller lite mer uppklätt eller allt däremellan. Det som är viktigt är att meddela era gäster i god tid så att de har tid att inhandla kläder vid behov, oavsett om ni vill att era gäster ska komma till er förlovningsfest i klänning och kostym, eller jeans och t-shirt.

Spara era bästa idéer till bröllopet

Det är lätt att svepas med i festplaneringen och råka använda upp alla era bästa idéer till förlovningsfesten, men då blir ju frågan vad ni ska göra på bröllopet sen om ni redan använt era bästa idéer? Så kom ihåg att spara era allra bästa idéer för lekar, dekorationer och mat tills själva bröllopet.

Var tydlig angående huruvida ni tar emot presenter eller inte

Det är inte lika uppenbart vad de sociala reglerna för förlovningsfest och presenter är. För att undvika att vissa gäster tar med sig presenter och vissa inte kan det vara smart att vara tydlig med det huruvida ni är öppna för presenter eller inte redan innan festen. Annars finns risken att vissa av era gäster får dåligt samvete över att de inte köpte något.

Planera några lekar eller aktiviteter

Lekar fungerar ofta som stämningshöjare på fester så varför inte slänga in en eller två lekar. Leken “Vem av oss” är en klassiker som alltid går hem där frågor eller påståenden ställs till brudparet och brudparet ska avgöra vem av dem frågan eller påståendet bäst stämmer in på.

Svar på vanliga frågor:

Ska jag köpa förlovningsring till mig själv efter eller innan jag friat till min partner?

Det är upp till dig, men ibland kan det vara en kul grej att göra tillsammans efter du friat så att din partner får vara delaktig.

Lästips: Letar du efter tips på förlovningsringar har vi tips på olika ringtyper för både män och kvinnor oavsett om du letar efter ringar i silver, platina eller guld.

Vilka ska man bjuda till förlovningsfesten?

Se till att bjuda närmsta familjen och era närmsta vänner. Försök att inte göra gästlistan för lång då tanken (för de flesta) med en förlovningsfest är att fira er lycka med nära och kära, kanske inte med din sysslings bästa väns bror.

Vad kallas den man är förlovad med?

En förlovad kvinna kallas fästmö och en förlovad man kallas fästman.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly