Köpa förlovningsring till en kvinna? →  Vi tipsar om olika ringtyper

Ska du välja förlovningsring till en kvinna? Då har du kommit rätt. I den här artikeln går vi igenom två vanliga typer av ringar, och förklarar för- och nackdelar med dessa. I vår guide till att välja förlovningsring så kan du läsa mer om de olika stegen. Det är bland annat att sätta en budget, slipning av diamant och sedan välja material, till exempel guld, silver eller platina.

 

Lästips: är du nyfiken på vilka material som är ovanligare och som kan passa som förlovningsring till en man

 

Alliansring

Alliansringen har fått sitt namn från att den skapades för att visa den eviga alliansen paret skulle ingå. Den var från början populär som vigselring men är idag också en uppskattad förlovningsring. Ringen har oftast diamanter runt hela ringen, men beroende på budget, tycke och smak så kommer den i olika varianter där till exempel halva eller en tredjedel av ringen har diamanter. Om man har den som förlovningsring är utgångspunkten att du ska bära ringen för resten av ditt liv och det kan då vara klokt att inte ha diamanter hela vägen runt av praktiska skäl ifall du kommer behöva ändra storleken. Det finns även flera olika sätt att sätta in diamanterna på vilket gör att du har stora möjligheter att göra ringen unik och precis så som du vill ha den.

 

En alliansring är mycket lämplig att matcha med en framtida vigselring då den inte har några upphöjda stenar. Detta gör att den då inte är i vägen och är lätt att använda med många olika andra typer av ringar.

 

 

Flerstensring

En flerstensring har också flera olika diamanter/stenar som sitter på rad och den kan ibland förväxlas med alliansringen, men de skiljer sig åt på några punkter. Bland annat så har flerstensringar vanligtvis max nio stenar på rad och diamanterna brukar vara större än vad de är på alliansringen. Det är vanligt att flerstensringar har en större diamant som är centrerad och upphöjd i mitten och sedan fler något mindre diamanter på sidorna. En variant som är vanligt förekommande är trestensringar som då är en stor centrerad diamant som ramas in av två mindre. Dessa tre stenar ska då symbolisera det förflutna, nutiden och framtiden i relationen.

 

Tänk på att det kan vara svårt att bära en flerstensring tillsammans med till exempel en solitärring då de upphöjda stenarna riskerar att slå i varandra och inte ligga i linje. Väljer du en flerstensring eller en solitärring som förlovningsring kan det då vara klokt att välja en alliansring eller en slät ring som vigselring. 

Det är vanligt att välja en ring med diamanter eller stenar till kvinnor. Detta är dock inte en regel utan du kan välja precis vad du vill och vad du tror att du eller din partner vill ha och skulle uppskatta.

 

Ett annat populärt val som förlovningsring till en kvinna är solitärringen. Lär dig allt du behöver veta om solitärringen här.

 

Lästips: funderar du på att fria? Läs våra tips inför förlovningen.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly