Köpa förlovningsring till en man? →  Vi går igenom material

Idag är det vanligt att även män bär förlovningsringar som en symbol för kärleken som man känner inför sin partner. I den här artikeln kommer vi att gå igenom material som kan vara bra att veta om när du ska välja förlovningsring till en man och vill att det ska vara något utöver det vanliga.

Lästips: vill du läsa mer om vilka ringar som är vanliga att välja till en kvinna? Läs denna artikeln.

 

Material

Förlovningsringar till män kan vara i vilket material du själv önskar och det du vet att du/din partner gillar. Vanliga material för ringar generellt är olika typer av guld,men kan också vara till exempel silver eller platina. Nedan kommer vi gå igenom några material som är mer ovanliga och som ibland används specifikt till förlovningsringar för män.

 

Kobolt

Detta material kallas även för Koboltkrom och är ett nyare alternativ på marknaden och används ofta som legering på platinaringar. Materialet är hållbart, reptåligt och böjs inte samtidigt som den är bekväm och kräver minimalt med underhåll för att behålla glansen.

Vi på Goldringsly rekommenderar inte detta material och ingen av våra ringar är legerade med kobolt. Detta beror på att ringen kan vara väldigt svår att få av i en nödsituation och i värsta fall kan man riskera att behöva amputera ett finger om den inte kommer av i tid. En annan anledning är att kobolt är cancerframkallande om det är i större mängder och EU har infört restriktioner kring hur kobolt ska användas.

 

Volfram

Volfram är det samma som tungsten på engelska. Materialet är en sammansättning av kolatomer och volfram och är först i pulverform som sedan pressas till önskad form. Volfram är den hårdaste metallen som man använder vid tillverkning av smycken idag och precis som kobolt så används det ofta som legering på platinaringar. Materialet har en otrolig hårdhet och har därför blivit mycket populär som ringmaterial. Det är också ovanligt att de får en repa vilket är bra att veta om man har ett aktivt vardagsliv, men inget material är helt resistent mot repor och märken.

Två viktiga nackdelar att veta om med kobolt är dels att den på grund av sin hårdhet i dagsläget inte går att ändra storlek på, och dels att den den är svår att få bort i en nödsituation. Till exempel kan en ring i guld sågas av i nödläge, medan en ring i volfram behöver knipsas av med en tång.

 

Lästips: funderar du på att fria? Läs våra tips inför förlovningen.

 

​​Mokumé

Om du vill ha en riktigt unik förlovningsring är detta något för dig! Mokumé har sitt ursprung i japan och är en form av metallarbete där man skapar ett mönster genom att blanda olika metaller med varandra. Det kan vara både ädla och oädla metaller och det ger ett nästan marmor-aktigt resultat.

 

 

Storlek, form och typ av ring

Här ska du tänka på vad du eller din partner gillar. Gillar han bredare och mer tunga smycken eller ska du gå för en smalare och lättare ring? Du kan använda eventuella andra smycken han använder eller klädstil som referens. Om du vill inkludera en diamant i ringen så kan det vara klokt att först tänka på vilken typ av slipning du vill ha och sedan hur du vill att den ska vara inkluderad i ringen. För män är det vanligt att använda släta förlovningsringar utan sten och till exempel solitärringar är ovanliga. Förlovningsringar för herrar har inga regler utan välj det du tror kommer passa dig eller din partner bäst, det är bara ni som sätter gränserna! Här kan du läsa mer om du vill veta mer om vad som kan vara bra att tänka på när du ska välja ring.

 

Lästips: vill du veta mer om vad som avgör priset på din förlovningsring?

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly