Smaragdslipad diamant

Smaragdslipade diamanter är ett klassiskt och elegant val för förlovningsringar och andra fina smycken. Dess rektangulära form med avfasade hörn ger den ett distinkt utseende som har varit populärt i århundraden.

 

Under Art Deco-perioden på 1920-talet fick den smaragdslipade diamanten ett nytt uppsving i popularitet. Detta berodde mycket på dess rena linjer och geometriska former, som passade väl in i tidens moderna estetik.

 

Den här typen av slipning är perfekt för dig som letar efter en diamant med långa linjer av ljus och blinkningar, snarare än en massa gnistrande. Smaragdslipade diamanter är också kända för sin “spegelhall”-effekt, som kan vara fantastisk. Även om de kanske inte gnistrar lika mycket som andra former, till exempel runda diamanter eller princesslipade diamanter, är de fortfarande ett populärt val.

 

Våra tips om du funderar på en smaragdslipad diamant

När det gäller att bedöma kvaliteten på en smaragdslipad diamant finns det några saker att tänka på. En är stenens djup, som bör ligga under 74 %. En annan är bordet som bör ligga mellan 53–67 %. Förhållandet mellan längd och bredd är också viktigt och du bör hitta en sten som har ett förhållande mellan 1,30–1,50. 

 

Eftersom bordet på en smaragdslipad diamant är som ett tydligt fönster in i stenens mitt kommer alla inneslutningar som finns i mitten att vara tydligt synliga. Det är därför vi rekommenderar VS2 i klarhetsklass för bästa värde. Klarhetsklasserna SI2 och SI1 rekommenderas i allmänhet inte med smaragdslipade diamanter.

 

När du köper en smaragdslipad diamant bör du vara uppmärksam på stenens färg. Även om många tror att en diamant med en D-färgklassning är det bästa alternativet behöver du inte nödvändigtvis hitta en sten med en så hög färgklassning för att få ett färglöst utseende. Fokusera i stället på att hitta en diamant som ser färglös ut för blotta ögat. Detta kommer att säkerställa att din smaragdslipade diamant ser fantastisk ut och skimrar precis som du önskar.

 

Vill du veta mer om vad allt detta innebär i närmare detalj kan du läsa vår artikel om diamanter här.

 

förlovningsring i guld med smaragdslipad diamant

 

För- och nackdelar med en smaragdslipad diamant

En av de största fördelarna med en smaragdslipad diamant är att den är mindre benägen att slitas sönder än andra slipningar på grund av sina rundade hörn. Detta gör den till ett bra val för en förlovningsring eller ett annat smycke som du kommer att bära hela tiden. Fasetterna på smaragdslipningen förhindrar också större gnistbildning i ljuset, utan skapar snarare ett mer dämpat skimmer. Den stora ytan på denna slipning kan också få diamanten att se större ut än vad den egentligen är.

 

Det finns även nackdelar med en smaragdslipad diamant. En är att det kan vara svårt att dölja brister i stenen. Den stora, plana ytan kommer att visa upp inneslutningar mycket lättare än andra slipningar. Detta gör att du bör välja en högre klarhetsklass än du hade gjort med en annan slipning som har samma storlek. En annan är att färgen på diamanten syns tydligare vilket gör att du behöver en diamant som är färglös för det blotta ögat.

 

Lästips: Här kan du ta reda på mer om kuddslipningen, navettslipningen, ovalslipningen eller päronslipningen på diamanter.

 

Våra ringar med smaragdslipade diamanter

Vi på Goldringsly har flera vackra ringar med en smaragdslipad diamant. Två favoriter är ARMERIA och ANGELICA

Önskar du köpa en ring med en smaragdslipad diamant kan du designa en egen ring hos oss!

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly