Förlovningsringar i platina och andra metaller →  Allt du behöver veta

När du har satt din budget och valt slipning av diamant är nästa steg att välja metall. I den här artikeln går vi igenom metallerna platina, palladium och titan.

 

Förlovningsringar i platina

Platina kategoriseras som en ädelmetall och tillhör gruppen platinametaller. Det är en sällsynt metall, men mycket användbar som material till förlovningsringar och andra smycken. Den är värdefull och ett alternativ om man inte vill ha till exempel guld eller silver. Förlovningsringar i platina är renare och mycket mer hållbara vilket också gör det perfekt som material om din partner är mycket aktiv i vardagen, för ringen kommer inte repas lika lätt som med andra material. Då platina även har en hög täthet så skyddar det den eventuella diamanten i till exempel en solitärring, men kan på grund av detta kännas tyngre på fingret.

Denna metall är också hypoallergen, vilket gör en förlovningsring i platina ett mycket bra val om din partner har allergier mot andra metaller. Platina kräver rengöring om den blir smutsig och övrigt underhåll såsom putsning, men inte lika ofta som andra, mjukare metaller. Kolla in våra förlovningsringar i platina!

 

 

Lästips: vill ha tips inför frieriet? Läs våra tips här.

 

Förlovningsringar i palladium

Palladium tillhör också platina-familjen och är även den en sällsynt metall. Den är hållbar och slitstark och missfärgas sällan. Den har en vit färg precis som platina, men väger mindre och känns lättare på fingret.

Om du älskar kvaliteterna hos platina men inte har eller vill lägga den summan så är palladium ett mycket bra alternativ då den har i princip samma egenskaper. Den är inte riktigt lika hållbar som sin släkting, men nära inpå och passar den aktiva livsstilen. En palladiumring kan dock vara svår att ändra storlek på, vilket kan vara en nackdel som förlovningsring då man planerar att bära den en livstid.

 

 

Förlovningsringar i titan

Förlovningsringar i titan har blivit populära för män. Titan har en silveraktig färg men du kan också hitta titanringar i svart. Då metallen är väldigt stark användes den tidigare mest i industriella sammanhang. Titan är också väldigt lätt i vikt vilket innebär att den passar perfekt som förlovningsring till personen som inte är så van vid att använda smycken till vardags. 

 

Metallen är hypoallergen, samt mycket reptålig och lätt att ta hand om så att den behåller sin glans. Något som är värt att tänka på gällande titan är att du inte kan ändra storlek, så var säker på din partners storlek när du köper eller specialbeställer din ring. En annan viktig sak att veta om är att den på grund av sin hårdhet är svår att få bort i en nödsituation. Om du vill veta mer om hur du kan ta reda på din partners ringstorlek kan du läsa den här artikeln

 

Lästips: vill du läsa mer om förlovningsringar till kvinnor? Läs här.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly