19 Misstag att undvika när du ska planera bröllop

Vanliga misstag under bröllopsplanering

Bröllop är en av livets mest minnesvärda händelser och kräver noggrann planering. Det kan dock vara lätt att begå misstag när man ska planera bröllop. Med en oändlig lista över saker att göra, platser att boka och gäster att bjuda, är det lätt att det blir rörigt.

För att du ska kunna undvika att göra samma misstag som tusentals människor redan gjort vid bröllopsplanering har vi samlat 25 vanliga misstag som du bör undvika när du ska planera bröllop. Så att du ska kunna ha en fantastisk bröllopsdag, fri från problem och stress.

Kom ihåg att planera ditt bröllop med omsorg, och det viktigaste av allt, glöm inte att njuta av processen. Bröllop handlar om att fira kärleken, så se till att kärleken är i centrum för allt du gör. Lycka till med din bröllopsplanering!

Lästips: Vi tipsar om hur du planerar ett hållbart och miljövänligt bröllop.

Kalender med blommor och vigselringar på

1. Ignorera budgeten

Det är lätt att svepas med i drömmar och planering och glömma bort er budget. Sätt därför en realistisk budget från första början och försök hålla dig till den. Det är redan dyrt som det är att ha ett bröllop och det blir snabbt ännu dyrare om du inte är försiktigt. Skuldsätt dig inte i onödan!

2. Vänta med att boka lokal

Boka den plats där ni vill ha bröllopet tidigt. Lediga datum försvinner och blir bokade snabbt och det sista ni vill är att inte kunna gifta er på det ställe ni drömt om.

3. Vänta med gästlistan

Gästlistan påverkar allt från budgeten till vilken plats ni faktiskt kan gifta er. Många bröllopslokaler  och även kyrkor har en maxgräns på hur många gäster du får plats med.

Bestäm därför tidigt hur många gäster du planerar att bjuda in, och håll dig till den listan även om svärmor tjatar om att bjuda hennes kollegas dotters pojkvän.

4. Förlita sig för mycket på Pinterest

Pinterest kan vara inspirerande men kan också skapa orimliga förväntningar. Som alla sociala medier visar det en orealistisk bild av verkligheten. Inget är lika perfekt som det ser ut. Använd det som en guide, inte som en checklista.

Två tjejer i en blå soffa med pinterest symbolen emellan

5. Ingen plan B

Ha alltid en reservplan om något skulle gå fel. Särskilt om ditt bröllop hålls utomhus, planera för möjligheten till dåligt väder. Skulle en nyckelperson bli sjuk är det viktigt att ha en plan B för vad ni gör då. T.ex. ringbärare eller toastmaster.

6. Försöka göra allt själv

Att planera ett bröllop kan vara överväldigande. Be därför om hjälp när du behöver hjälp. Antingen från vänner, familj eller en bröllopskoordinator. Att planera och genomföra ett bröllop ska vara roligt och inte för stressigt, så våga fråga om hjälp.

7. Oklar kommunikation med leverantörer

Var tydlig med dina förväntningar och se till att leverantörer förstår vad du vill ha. Till exempel hur din vision ser ut för blommor och dekorationer, men även vilka stunder du vill att fotografen ska fånga på bild.

8. Otydliga förväntningar av brudtärnorna

Se till att dina brudtärnor vet vad som förväntas av dem redan när du frågar dem om de vill vara tärnor. Så att de vet vad de tackar ja till. Är du otydlig kan det uppstå missförstånd och dålig stämning om dina tärnor inte är förberedda på dina förväntningar.

brudtärnor i blå och röda klänningar

9. Sena inbjudningar

Skicka ut dina inbjudningskort i god tid. Det ger gästerna tillräckligt med tid att planera t.ex. presenter och förbereda vad de ska ha på sig. Skickar du ut inbjudningarna för sent finns ju också en risk att vissa inte kan komma.

10. Fel klädval

Välj en brudklänning eller kostym som du känner dig bekväm i. Ni ska ha på er dessa kläder under många timmar och ni ska kunna sitta, stå och dansa bekvämt. Prova dem i god tid innan bröllopet.

11. Ogenomtänkt meny

Maten är en stor del av bröllopet och mätta gäster är glada gäster. Se därför till att menyvalet reflekterar era både era personliga smaker och tar hänsyn till gästernas kostrestriktioner.

Ni måste även se till att det inte är för stora glapp mellan måltiderna så att gästerna hinner bli för hungriga.

12. Orealistisk tidsplan

Skapa en realistisk tidsplan för dagen. Planera bröllopets tidsplan med viss flexibilitet för oväntade händelser. Det är alltid något som kommer att ta längre tid än planerat, eller tvärtom.

13. Ignorera din partner

Bröllopsdagen är er stora dag, inte bara din. Se till att ni båda involveras i beslutsprocessen och har något att säga till om när ni ska planera bröllop. Här sätts er lyssnings- och kommunikationsförmåga helt klart på prov.

Par som håller hand på en äng

14. Glömma bort att skaffa transport

Planera logistiken för transport. Hur kommer gästerna till och från platsen? Är ert bröllop mitt i centrala stan och det finns kollektivtrafik är det här kanske inte ett problem. Är det istället ute på landet ligger det helt klart på er att fixa transport för era gäster.

15. Strunta i att testa smink, frisyr och kläder

Testa allt från kläder till smink och frisyr redan innan bröllopet. Detta ger er en chans att justera saker innan den stora dagen. Det finns inget värre än att inte bli nöjd med sin frisyr eller kläder samma dag som ni ska gifta er. Så undvik den stressen!

16. Överdriven perfektionism

Någonting kommer alltid att gå fel på ett bröllop. Det är näst intill omöjligt att planera bröllop som håller sig till planen till 100%. Så var redo att släppa på perfektionismen. Annars kan det bli svårt att njuta av dagen.

Lästips: Vi tipsar även om våra toppval på låtar för bröllopsvalsen, bröllopslekar och smekmånadsdestinationer.

17. Ignorera pappersarbetet

Kom ihåg alla juridiska aspekter av att gifta sig, som att få äktenskapslicens och ändra efternamn. Det är lätt att glömma bort detta i allt planerande av den stora dagen.

Bild på vigselbevis och vigselringar

18. Glömma att skicka ut “Save the Date” kort

Skicka ut “Save the Date” kort i god tid för att säkerställa att dina gäster är tillgängliga på det datum ni bestämt. Dessa skickas ofta ut flera månader innan inbjudningskorten. Ni behöver inte skicka ut kort om ni inte vill utan ni kan ju även skicka sms eller mail.

19. Strunta i att skriva tackkort

Skriv och skicka ut tackkort till gästerna efter bröllopet. Det är ett fint sätt att visa uppskattning för deras närvaro och eventuella gåvor. Det kan uppfattas som oförskämt om ni inte skulle skicka ut tackkort.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly