Förlovningsringar i silver →  Allt du behöver veta

Efter att du har bestämt din budget och slipning på diamant ska du välja metall. Här kommer vi gå igenom för- och nackdelar med att välja förlovningsringar i silver.

Vad är silver

Silver är en ädelmetall och ett grundämne som en gång ansågs mer värdefullt än guld. Det har använts för smyckestillverkning sedan väldigt länge, men inte är så vanligt som material till förlovningsringar idag.

Nuförtiden använder man en blandning till smycken som kallas för Sterling Silver. Det är en blandning som innehåller 92,5% silver och resterande någon annan metall, en vanlig sådan är koppar.  Detta gjordes för att göra den mer hållbar och slitstark.

Lästips: är det dags att fria? Läs våra tips inför förlovningen här.

Fördelar med förlovningsringar i silver

Silver är ett prisvärt alternativ till vitguld eller platina. Det är den vitaste metallen som används till ringar och ger en ljus och lyxig känsla. En solitärring i en ljus metall kanske är det som din partner vill ha?

Nackdelar med förlovningsringar i silver

Silver i sig är mjukare än till exempel guld eller platina och därför lätt får bucklor eller repor. Man brukar därför inte rekommendera förlovningsringar i silver då de har sämre hållbarhet. De håller inte heller gravyr och/eller mönster på utsidan lika bra som andra. Metallen oxiderar även med tiden och får en svartaktig färg, vilket gör att den behöver rengöras och poleras ofta för att hålla sin ursprungliga glans.

Lästips: klicka här om du vill läsa om förlovningsringar till en man eller till en kvinna!

Annat att ha i åtanke om du vill köpa en förlovningsring i silver

Även om silver är mindre vanligt som förlovningsring så behöver inte det betyda att det är ett dåligt alternativ för just dig. Om du för tillfället har en mindre budget och senare kommer vilja uppgradera din ring så är en förlovningsring i silver ett utmärkt alternativ. Man får även ha i åtanke att alla har olika smak (du kan läsa mer om detta i vår guide). Gillar din partner silversmycken och kanske inte kommer bära den varje dag på grund av till exempel ett jobb som förbjuder smycken – då kan detta mycket väl vara materialet för dig!

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly