11 steg till ett drömmigt trädgårdsbröllop

Våra bästa tips för ett lyckat trädgårdsbröllop

Att planera och arrangera ett bröllop hemma i trädgården kan vara ett enkelt och minnesvärt sätt att fira er kärlek. Ett bröllop utomhus i en naturskön och avslappnad miljö ger en härlig atmosfär och ger er möjligheten att anpassa varje detalj efter era egna önskemål. Här är några tips för att hjälpa er att skapa ett perfekt trädgårdsbröllop.

Lästips: Vi tipsar om bröllopslokaler i Frankrike och tips på presenter för de olika bröllopsdagarna.

1. Skapa en inspirerande inbjudan

Nu när du har fått en fin förlovningsring är det dags att börja planera. Börja med att skapa en inbjudan som fångar känslan av ert trädgårdsbröllop. Använd fraser som “Välkomna till vårt romantiska trädgårdsbröllop” eller “Fira vår kärlek i grönskande omgivningar”. Se till att inkludera viktiga detaljer som datum, tid och adress, samt en deadline för svar för att få en uppfattning om antalet gäster.

2. Planera för vädret

Ett utomhusbröllop är alltid väderberoende, så se till att vara förberedd. Hyr ett tält eller en paviljong som kan skydda er och gästerna från regn eller för starkt solljus. Ha också några reservplaner om vädret skulle bli ogynnsamt, som att hyra en lokal för att hålla ceremonin eller mottagningen.

3. Skapa en charmig ceremoniplats

Välj en vacker plats i trädgården för er ceremoni. Det kan vara under ett stort träd, vid en blomsterprydd pergola eller bredvid en lugn vattenfontän. Dekorera platsen med färgglada blommor, romantiska ljuslyktor eller draperier för att ge en extra touch av elegans.

Trändgårdsbröllop vid en sjö och skog

4. Tänk på sittplatser och komfort

Se till att ha tillräckligt med sittplatser för era gäster. Hyr eller låna stolar eller bänkar som passar in i er trädgårdsmiljö. Om ni har stenplattor eller gräs, se till att lägga ut mattor eller filtar för att ge extra komfort åt era gäster.

5. Skapa en harmonisk atmosfär med blommor och dekorationer

Blommor är en viktig del av ett trädgårdsbröllop. Välj blommor och gröna växter som passar er färgpalett och skapa vackra blomsterarrangemang för ceremonin och mottagningen. Dekorera också med ljusslingor eller lyktor för att skapa en romantisk stämning när kvällen kommer.

6. Planera för musik och underhållning

Sätt stämningen med passande musik och underhållning. Hyr en DJ eller ett liveband för att spela era favoritlåtar under kvällen. Om ni har tillräckligt med utrymme kan ni också överväga att ha ett dansgolv där gästerna kan dansa under stjärnorna.

Lästips: Letar du efter bröllopslokaler i Norrland, Stockholm, Skåne eller Västra Götaland kan ni läsa mer om dessa här.

7. Mat och dryck

Ett enkelt bröllop i trädgården kan också ha en avslappnad och informell atmosfär när det gäller mat och dryck. Här är några alternativ att överväga:

  • Buffé: Anordna en läcker buffé med olika rätter som passar er smak och tema. Inkludera vegetariska och veganalternativ för att tillgodose olika kostbehov hos era gäster.
  • Food trucks: Gör det till en rolig och avslappnad upplevelse genom att hyra in food trucks som erbjuder olika typer av mat, som burgare, tacos eller pizzor. Detta ger era gäster möjlighet att prova olika maträtter och det skapar en avslappnad atmosfär.
  • Dryckesstationer: Skapa olika dryckesstationer där gästerna kan njuta av olika typer av drycker, som en cocktailbar, en lemonadbar eller en vinprovningsstation. Detta ger en interaktiv och personlig touch till ert bröllop.

Buffe till trädgårdsbröllop

8. Skapa ett avkopplande loungeområde

Skapa ett avkopplande loungeområde där gästerna kan koppla av och umgås. Använd bekväma utomhusmöbler, som soffor, stolar och bord. Dekorera sedan med kuddar och filtar för att skapa en mysig atmosfär. Detta ger era gäster möjlighet att ta en paus från dansgolvet och njuta av trädgårdens härliga atmosfär.

9. Tänk på parkering och toaletter

Se till att det finns tillräckligt med parkeringsutrymme för era gäster. Om ni inte har tillräckligt med plats, överväg att hyra ett närliggande utrymme för parkering och ordna transport till och från trädgården. Glöm inte att också ha tillräckligt med toaletter tillgängliga för era gäster.

10. Ha en backup-plan

Även om ni planerar ett bröllop i trädgården är det alltid viktigt att ha en backup-plan. Vädret kan vara oberäkneligt och det kan uppstå oväntade situationer. Se till att ha en alternativ plats inomhus eller ett tält som ni kan använda om det behövs.

11. Ta hand om ljud och ljus

Se till att ha rätt ljud- och ljussystem för ert trädgårdsbröllop. Hyr högtalare eller anlita en ljusdesigner för att säkerställa att ljudet når alla era gäster och att trädgården är väl upplyst när kvällen kommer. Bra ljud och stämningsbelysning är avgörande för att skapa rätt atmosfär.

Bröllop med fina lampor och brudgum som sprutar champagne

Lästips: Söker ni en bröllopslokal i Spanien eller Italien?

Svar på vanliga frågor

Vad har man för mat på bröllop?

Det är väldigt olika vad man har för mat till bröllop. Det kan vara allt från en grillbuffé till mat från en food truck. Dessa alternativ är särskilt vanliga på till exempel strandbröllop eller bröllop utomlands. Ska man ha vanlig servering är det bra att ha två olika val av protein och ett vegetariskt/veganskt alternativ.

Vad är en rimlig bröllopsbudget?

En bröllopsbudget beror helt på hur många gäster ni vill bjuda och vart ni vill ha bröllopet. Vissa lokaler kostar mer än andra och självklart beror kostnaden också på om ni väljer att ha till exempel öppen bar eller inte.

Har ni valt att ha kuvertbröllop så kommer ju även kostnaden för mat att minska. Vanligtvis landar en bröllopsbudget på runt 40 000 – 90 000 för ett bröllop med cirka 100 gäster.

Hur mycket kostar fri bar på bröllop?

Det är väldigt svårt att säga, just för att det beror på antalet gäster och antalet timmar du vill ha öppen bar. För ungefär 100 personer kan öppen bar i fyra timmar kosta runt 10 000 till 2000kr.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly