Passar du i guld eller silver? → Guide

Hur vet man om man passar bäst i guld- eller silver?

Är det dags att inhandla lite smycken till något event du ska på eller vill du hitta något smycke du kan ha till vardags? Då kommer ofta frågan: Passar jag i guld eller silver? Guld och silver är de mest populära metallerna och det finns faktiskt gamla regler kring vilken metall som passar dig bäst.

 

Om du kollar i ditt smyckeskrin kanske du märker att det finns mer av guld eller mer av silver. Eller så märker du att du dras mer till att använda en av metallerna. Oavsett om du relaterar till detta eller inte så finns det gamla regler som kan hjälpa dig att lista ut vilket av silver- eller guld smycken som kan ge din look det lilla extra. I vår guide förklarar vi hur du kan applicera dessa regler för att hitta vilken metall som passar bäst för dig.

 

Lästips: Vi hjälper dig hitta rätt kedja för dig i både guld och silver samt förklarar vad som kan avgöra priset på en guldkedja.

 

Ringar och andra smycken i en monter

 

Lista ut vad du har för hudton

Det finns tre olika hudtoner, varm hudton, kall hudton och neutral hudton. Din hudton ändras aldrig och påverkas inte av saker som om du har en solbränna utan bestäms av vilken underton din hud har. Du kan t.ex. ha rosa eller röd underton, då har du en kall hudton, eller gul eller gyllene underton och då har du varm hudton. För att lista ut din hudton kan du ställa dig dessa frågor.

 

Ställ dig själv dessa tre frågor:

 

1. Om du står i naturligt ljus och kollar på din handled, vilken färg har dina vener?

Varm hudton: Dina vener ser förmodligen grönaktiga ut.

Kall hudton: Dina vener är i stället mest troligen blå eller lila.

Neutral hudton: Då kan du ha svårt att avgöra om dina vener är blå eller gröna.

 

2. Blir du lätt solbränd och röd eller får du ofta en fin gyllene bränna av solen?

Varm hudton: Du får en fin och gyllene bränna och bränner dig sällan.

Kall hudton: Du bränner dig lätt och blir mer röd än brun till en början.

Neutral hudton: Du kan relatera till båda alternativen då det varierar.

 

3. Vad har du för naturlig hår- och ögonfärg?

Varm hudton: Du har mest troligt mörkbrun, gyllene blond eller svart hårfärg och bruna-, gröna- eller hasselfärgade ögon.

Kall hudton: Ditt hår är förmodligen is-blont eller ljusbrunt och dina ögon är blå, grå eller gröna.

Neutral hudton: Ditt hår kan vara i alla de här olika färgerna. Röd hårfärg kan även vara både kall och varm hudton.

 

Lästips: Vi förklarar hur du rengör silversmycken och hur du rengör guldsmycken.

 

Kvinna med mörkt hås som blåser i vinden

 

Vilka metaller passar till varm hudton?

Då är frågan, passar en person med varm hudton bäst i guld eller silver smycken? Svaret på den frågan är att guld passar bäst till varma hudtoner för att det matchar och framhäver de gyllene undertonerna i huden. Andra metaller som roséguld, koppar och mässing passar även de bra till varma hudtoner.

 

Vilka metaller passar till kall hudton?

Silver och silverliknande metaller såsom vitguld, platina och titan är de metaller som passar bäst till en person med kall hudton. Rosé guld är något att undvika, särskilt för personer med en tydlig rosa underton då det röda i ditt ansikte kan förstärkas.

 

Vilka metaller passar till neutral hudton?

Du som har en neutral hudton kan välja och vraka bland alla metallerna och får helt enkelt det bästa från två världar. Du kanske ändå har någon metall som du känner dig finare i och som du dras till mer ofta.

 

Lästips: Hitta den perfekta kedjan till honom och henne.

 

Välj de smycken du tycker om

Denna artikel är bara en guide för att kunna informera om vilka metaller som passar allra bäst till din hudton. Det betyder dock inte att silver inte passar till varma hudtoner och att guld inte passar till kalla hudtoner. Det är helt upp till en själv vilka smycken man vill använda. Gillar man både guld- och silver smycken är det helt tillåtet att blanda också. Det viktigaste är att du bär smycken du känner dig fin i.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly