7 Misstag Att Undvika När Du Ska Fria

7 misstag att undvika när du ska fria

Det finns mycket tips och inspiration på hur du kan genomföra det perfekta frieriet för din partner, men det är lika viktigt att vara medveten om saker som du bör undvika när du ska fria. Därför har vi tagit fram 7 misstag att undvika när du ska fria.

Lästips: Här finns artiklar där vi går igenom allt om förlovning och val av förlovningsring.

Göm inte ringen i mat eller dryck

Denna punkt kanske inte låter som något hemskt misstag men att gömma ringen i ett glas bubbel eller i efterrätten har blivit en kliché. Därmed skulle ett sådant frieri kunna ses som fantasilöst eller opersonligt. Fundera på hur du skulle kunna göra ditt frieri mer anpassat efter vem din partner är och vad hen gillar.

Glöm inte av att ta reda på vad din partner vill ha för ring

Det är lätt att bli exalterad över att planera ett frieri och kanske har du länge vetat exakt hur du vill fria till din partner och vilken ring du hade velat köpa. Något som är viktigt att komma ihåg är dock att ta reda på vad din partner har för preferenser när det kommer till val av förlovningsring. Annars finns risken att din partner blir besviken om det känns som att du inte haft hen i åtanke när du köpte ringen.

Behöver du lite extra inspiration på förlovningsringar har vi artiklar om förlovningsringar både för kvinnan och för mannen samt ringar som har det lilla extra.

Glöm inte att dokumentera ögonblicket

Tänk dig att du har genomfört det mest romantiska frieriet du kunnat föreställa dig och allt gick precis enligt planen. MEN så glömmer du att dokumentera ögonblicket, vilket gör att ni inte kan kolla tillbaka på den perfekta stunden ni delade ihop. Därför är det så värdefullt att fota eller filma denna speciella stund. Hyr en fotograf eller ställ upp din egen mobilkamera för att fånga ögonblicket.

Fria inte bland folk (om det inte är din partners önskan)

Att fria bland familj och vänner eller även främlingar kan verka som en rolig idé. Känner du dig dock inte 100% säker på att din partner kommer säga ja så är det bäst att bespara alla den pinsamma stämningen som kan uppstå om du får ett nej.

Det kan även vara bra att ta reda på vad din partner föredrar då det finns många som föredrar att ett frieri ska ske privat då det kan bli en mycket känslomässig stund som bara bör delas mellan två personer.

Tips: Håll en förlovningsfest i efterhand istället där ni kan inkludera familj och vänner.

Håll det hemligt

Hur spännande det än är att du ska fria till din partner så är det smart att hålla det för sig själv eller endast berätta det för så få personer som möjligt för att minimera risken att det kommer ut. Om en kompis till din partner skulle råka försäga sig blir det svårt att släta över det misstaget. Det kanske räcker med att berätta för dina och din partners föräldrar. Ju fler som vet desto större risk att det kommer ut.

Lita inte på vädret

Nu menar vi inte att du inte bör fria utomhus överhuvudtaget. Det viktiga är bara att om du väljer att fria utomhus så är det bra att vara redo för allt. Antingen om du har en plan B och kan gå till något ställe under tak eller inomhus om det skulle börja regna. Eller vara förberedd med ett paraply eller en varm tröja till din partner om det skulle bli regnigt och kallt.

Glöm inte vad ett frieri faktiskt handlar om

I allt planerande för ett frieri kan det vara lätt att glömma att planera för allt det som kommer efter. Saker som bröllopsplaner, livet som förlovade eller gifta är minst lika viktigt att börja planera för. Se till att du faktiskt är redo för allt det som kommer efter också.

Svar på vanliga frågor:

Hur länge ska jag vänta med att fria till min partner?

Det finns ingen regel för hur länge du ska vänta innan du friar till din partner. Har förlovning kommit på tal och du uppfattar att ni båda skulle vara redo för det så är det bara att köra. Genomsnittet för när det är vanligt att par förlovar sig är efter lite mer än 3 år. 

Vad är skillnaden på silver- och platinaringar?

Skillnaden på ringar i materialen silver och platina förklarar vi i vår guide. Bland annat kan priserna på förlovningsringar variera beroende på materialet.

När förlovar sig flest?

December är den absolut vanligaste månaden för frieri och tro det eller ej så är julafton den dagen då flest personer förlovar sig.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly