Hjärtslipad diamant

En hjärtformad, eller hjärtslipad diamant, har 56–58 fasetter som fångar och reflekterar ljuset på ett vackert sätt, vilket resulterar i en bländande uppvisning av briljans. Hjärtats vingar bör vara symmetriska, med en graciös kurva som ger utmärkt eld. Spetsen ska vara snygg och väldefinierad. Om du letar efter en verkligt romantisk diamant är den hjärtformade diamanten ett mycket bra alternativ.

 

De flesta hjärtformade diamanter är slipade i briljant stil, med en paviljong med vertikala fasetter som sträcker sig från bältet och konvergerar till en kulett. Detta liknar det sätt på vilket runda briljanta diamanter är slipade. Denna stil kan också ses på andra diamantformer, som prinsesslipning, ovalslipning, päronformade diamanter där resultatet ger mycket gnista och eld. Stilen skiljer sig mycket från till exempel smaragdslipningen som mer skimrar än gnistrar.

 

Våra tips om du överväger en hjärtslipad diamant

När det gäller hjärtformade diamanter är symmetri en av de viktigaste sakerna att tänka på. På grund av diamantens form kommer den inte att se ut som ett hjärta om den inte är symmetriskt slipad. Se till att ta en noggrann titt på diamantens form innan du köper den för att säkerställa att den är perfekt symmetrisk.

 

Storleken är också viktig. Hjärtslipade diamanter ser vanligtvis bäst ut när de är över 0,60 carat. Allt under detta värde kan vara svårt att identifiera som en hjärtform. Gällande färgklass på en hjärtslipad diamant rekommenderar vi, precis som för radiantslipade diamanter, färgklass H-J om du vill ha en varmare ton och D-G om du önskar ett färglöst intryck.

 

Vad gäller klarhet är det rekommenderar vi att du letar efter en diamant som är ren för ögat. Detta innebär att det inte finns några inneslutningar eller fläckar som är synliga med blotta ögat. En klarhetsklass SI1 bör ge en diamant som är ögonren, men den modifierade briljantslipningen i en hjärtform gör att små inneslutningar som finns i de flesta SI1- och VS2-diamanter sällan synliga. Det gör att SI1-VS2-klarhetsklasserna ger dig en bra diamant till ett bra pris med denna slipning.

 

Slutligen är förhållandet nyckeln till att skapa de perfekta proportionerna. Helst ska diamantens höjd vara lika stor som dess bredd. Detta skapar ett balanserat utseende som är både vackert och tidlöst. GIA (Gemological Institute of America) har inga graderingar på denna typ av slipning. Det innebär att det är du själv som avgör vad du tycker ser vackert och balanserat ut.

 

Läs mer: Navettslipad diamant och radiantslipad diamant.

 

 

För- och nackdelar med en hjärtslipad diamant

Fördelar

  • En modern slipning.

Diamanthjärtat passar den som har en modern vision för sin ring.

 

  • Ovanlig slipning.

Detta gör att du inte kommer se många andra med samma typ av slipning på sin ring. Önskar du en unik design på din ring är detta ett bra val.

 

  • Passar perfekt i en solitärring.

Vissa slipningar passar bäst när de är omgivna av andra stenar. Hjärtslipningen ser perfekt ut när den får ensam uppmärksamhet i en solitärring!

 

Nackdelar

  • Behöver en perfekt slipning och symmetri.

Hjärtslipningen behöver vara perfekt för att få fram diamantens briljans och eld. Den måste även ha symmetri och bra proportioner för att få sin distinkta form.

 

  • Trendig slipning.

Det här är en trendig slipning. Detta behöver absolut inte vara negativt, men även om du eller din partner verkligen vill ha en diamantring med hjärta idag kan det vara så att personen kan tröttna senare när trenden försvinner.

 

Lästips: Här kan du läsa mer om vad labbodlade diamanter är.

 

Våra ringar med hjärtslipade diamanter

Vi på Goldringsly har inga färdiga modeller med hjärtslipade diamanter. Önskar du köpa en sådan av oss kan du välja att designa en egen ring hos oss!

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly