Kuddslipad diamant

En kuddslipad diamant är en typ av diamant som är slipad i en kvadratisk eller lätt rektangulär form med avrundade hörn, likt en kudde. Den används ofta i förlovningsringar och andra smycken. Denna typ av slipning kan spåras tillbaka till det tidiga 1800-talet. Sedan dess har den blivit en mycket populär diamantslipning tack vare sin unika form och gnista.

 

Om du funderar på att välja en kuddslipad diamant till din förlovningsring eller annat smycke är det bra att känna till de viktigaste egenskaperna hos denna typ av diamant. Det finns olika sätt att slipa när det kommer till kuddslipningar vilket gör just den här speciell.

 

Cushion Brilliant är en diamantslipning som liknar den runda briljanten, men med större fasetter och ett kuddliknande eller kuddformat utseende. Slipningen på undersidan har formen av en stjärna vilket ger mycket klarhet.

 

Cushion Modified Brilliant är en variation av den ursprungliga formen Cushion Brilliant. Denna typ av kuddslipning har en extra rad med fasetter där fasetterna på paviljongen inte når fram, vilket påminner om en blomform. Denna typ har ofta en exceptionell gnista som påminner om utseendet på glittrande vatten eller krossad is hos en välslipad diamant i strålande form och ser fantastisk ut.

 

Cushion Modified Brilliant Hybrid är den tredje varianten och har fler fasetter än den traditionella Cushion Brilliant, vilket ger den mer gnista och klarhet.

solitärring i guld med en kuddslipad diamant

Vår ring: “Holly”

Lästips: Vill du veta mer om smaragdslipningen eller princesslipningen? Klicka på länkarna för att läsa om dem!

 

Våra tips om du funderar på att välja en kuddslipad diamant

Denna unika form ger ett mer personligt utseende och kan vara mycket hållbar på grund av sina rundade kanter. Det är också ett utmärkt val om du letar efter en kombination av klassisk och modern stil. Det finns dock några saker att tänka på innan man köper en kuddslipad diamant.

 

Eftersom diamanter med kuddslipning behåller färgen bättre än andra former rekommenderar vi att du väljer en färgklass på H eller högre. Du bör också välja färgen utefter caratvikten på diamanten. Önskar du att stenen ska vara färglös med blotta ögat så rekommenderar vi minst färgen F för diamanter som är större än 1 carat och minst färgen G på mindre diamanter.

 

Dessutom innebär det öppna bordet i en kuddslipad diamant att brister och inneslutningar kan vara mer synliga. Av denna anledning rekommenderar vi att du väljer en klarhetsklass SI1 eller SI2 (vill du veta mer om vad detta innebär samt om de olika färgskalorna innebär kan du läsa mer om diamanter här). Slutligen är det viktigt att vara medveten om att kuddslipade diamanter kallas för ett antal termer, vilket ibland kan förvirra köparna. Se därför till att göra din research eller rådfråga en kunnig guldsmed eller juvelerare innan du gör ditt köp.

 

Lästips: Här kan du få mer information om ovalslipningen, navettslipningen eller päronslipningen.

 

Våra ringar med kuddslipade diamanter

Vi på Goldringsly erbjuder flera modeller av kuddslipade diamantringar. DAHLIA, DAISY, CRESSIDA samt FLORA är några av våra färdiga modeller.

Vill du designa en egen ring med en kuddslipad diamant så går det självklart också bra! Du kan då fylla i vårt formulär “designa egen ring” på hemsidan med dina önskemål.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly