Få inspiration – Vackra förlovningsringar som har det lilla extra

Det kan vara svårt att navigera sig i den stora djungeln av olika förlovningsringar. För att du enkelt ska kunna hitta något som passar dig eller din partner har vi packat den här artikeln full med vackra förlovningsringar som inspiration för dig som letar efter en ring som har de där lilla extra. Hittar du någon förlovningsring som inspirerat dig kan du alltid kolla in vårt sortiment eller designa din egen ring hos oss.

 

Lästips: Klicka här om du letar efter mer klassiska ringar för både han och henne. Eller om du vill ha information om de vanligaste diamantslipningarna.

 

Släta förlovningsringar med gravyr

En slät förlovningsring är perfekt för dig som vill ha en tidlös och diskret look på din ring. Trots att ringen till ytan kan se diskret ut är det vanligt att göra den personlig genom att gravera in någon text eller symbol på ringen. Till exempel på insidan.

 

Slät förlovningsring i guld

 

Förlovningsringar med snurrat band

Denna sorts ring ger dig möjligheten att ha en ring med många små stenar i fina mönster. Det kan passa dig som är ute efter att ha en lite mindre sten i mitten men fortfarande vill ha en glammig glittrande ring.

 

 

Vackra ringar med färgade stenar

En förlovningsring behöver inte ha en vit diamant som den mest klassiska solitärringen. Om du är ute efter att hitta en ring som är personlig och som sticker ut är stenar i olika färger ett populärt val. Det finns t.ex. rubiner, safirer och smaragder.

 

Rubin

Rubiner är numera högre värderade än vita diamanter och det innebär att det är den högst värdesatta ädelstenen i världen. Den får sin röda färg av ämnet krom.

 

Safir

En av de kändaste förlovningsringar som haft en safir som sten är ringen som prins Charles gav till prinsessan Diana. Den ringen blev en trendsättare världen över. Safirens blåa färg passar ofta väldigt bra till ringar i platina eller silver.

 

Smaragd

Smaragden är, enligt våra förfäder, kärlekens sten, vilket är passande för förlovningsringar. Det är även den tredje mest använda ädelstenen. Har du en partner som är ett fan av Trollkarlen från Oz eller bara älskar färgen grönt kan en smaragd vara rätt val för dig.

 

 

Efter du valt ut en ring till din partner är det dags att fundera på hur du ska fria. Därför har vi 7 tips på romantiska frierier och en förlovningsguide så att du kan känna dig förberedd.

 

Svar på vanliga frågor:

 

Vilken ring ska jag välja?

Nuförtiden finns det väldigt många olika förlovningsringar att ta inspiration från, vilket är bra men det kan göra det svårare att bestämma sig för en. Därför har vi förberett en guide där vi hjälper dig och ger tips på hur du bäst väljer en förlovningsring.

 

Har båda ringar när man förlovar sig?

Det är upp till varje individ att välja hur man vill göra med vem som har en förlovningsring. Enligt svensk tradition får båda parterna förlovningsringar och mannens förlovningsring förvandlas till vigselringen under bröllopsceremonin medan kvinnan får en ny ring till vigseln. Men efter influenser från amerikanska filmer har det börjar bli mer populärt att endast den som blir friad till får en förlovningsring och att båda sedan får sina vigselringar under vigseln.

 

Kan man förlova sig utan ring?

Det kan man absolut. Om man vill vara helt säker på att ens partner får den ring hen vill ha så kan man fria utan ring eller med en provisorisk ring. Då kan ni sedan tillsammans kolla efter din partners drömring eller till och med designa en egen tillsammans.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly