Köpa förlovningsring? → Detta avgör priset

Köpa förlovningsring? → Detta avgör priset

Det absolut första du bör veta när du ska välja en förlovningsring är hur mycket du vill spendera på den. Priset kan variera från x antal miljoner till några tusen kronor beroende på vad du är ute efter och din ekonomiska situation. Beroende på din budget kan du sedan välja material såsom guld, vitguld, silver samt diamant eller sten.

Gamla traditioner

En tradition som har sitt ursprung i USA säger att man ska spendera mellan en och tre månadslöner på en ring. Den genomsnittliga lönen i Sverige var 36 100 kronor år 2021, vilket då innebär att du enligt denna regel bör ligga mellan 36 100 kr – 108 300 kr. En anledning till denna regel var att en hemmafru skulle kunna panta eller sälja ringen om hennes make gick bort, och på så vis kunna försörja sig i några månader på egen hand.

Så mycket kostar en förlovningsring

I dagens samhälle spelar priset på ringen mindre roll och det läggs ingen värdering i vad en person väljer att spendera. det viktigaste är att ringen passar din partners och dina förväntningar och symboliserar er kärlek till varandra.

Lästips: klicka här om du vill läsa om förlovningsringar till en man eller till en kvinna!

Vad påverkar priset på en förlovningsring

Man kan dela in detta i två olika delar. Faktorer som avgör, och faktorer som påverkar.

Avgör:

  • Din budgetram. tänk på att inte spendera alla besparingar på en förlovningsring utan spara till vigselringen och kostnaderna för själva bröllopet.
  • Vad din partner förväntar sig. Att ge en ring som personen ska ha för resten av sitt liv kräver att den matchar förväntningarna och kan också ses som en investering.

Påverkar:

  • Val av material. Beroende på om du väljer guld, platina eller silver kan priset variera.
  • Om du vill ha diamant eller annan sten. Att investera i en diamant kostar lite extra och varierar mycket i pris beroende på kvalitet, storlek och slipning.

Vad kostar det att designa sin egen ring

Att välja ring är ett stort beslut. Vi på Goldringsly hjälper dig att skapa en egen unik ring som passar just din partner och dig. Om du vill designa din egen ring kan det kosta lite extra, men är en värd investering för att få det du önskar och passar din partners stil. Priset avgörs av material och val av diamant eller sten, så det är du som styr helt.

Lästips: ska du fria snart? Läs våra tips här!

Svar på vanliga frågor

Vad är priset för en förlovningsring?

Vi säljer färdiga ringar för mellan 4 590 kr – 48 000 kr. Vill du designa en egen förlovningsring är det bara du som sätter gränserna! En förlovningsring kan kosta alltifrån några tusen till flera miljoner. Det är dina preferenser och budget som avgör.

Kan jag köpa förlovningsringar till parpris?

Nej, för närvarande erbjuder vi inga förlovningsringar till paketpris. Om du vill designa egna, matchande förlovningsringar så kan du fylla i formuläret på vår hemsida och vi skapar ringarna efter era önskemål, men som det ser ut som nu har vi inga parpris.

Kan jag köpa en förlovningsring billigt?

Ja, det kan du. Definitionen av billigt är subjektiv och det finns ringar i alla prisklasser som passar just din plånbok. Beroende på diamant/sten och val av material kan du antingen köpa en färdig ring eller skräddarsy din egen så den matchar din budget.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly