Guldkedja till herr → Inspo-post

Guldkedja till herr: Vi tipsar om de mest populära!

På senare år har det blivit mer och mer populärt för män att använda sig av olika smycken och accessoarer. Allt från läderarmband till pärlhalsband har förgyllt mäns outfits. Det finns dock ett smycke som alltid har varit och förblir det mest populära smycket för män. En vanlig guldkedja för herr.

 

Med en guldkedja kan en man enkelt liva upp en annars vardaglig outfit och skapa ett intryck av att du är modemedveten och vet hur du ska accessora. Därför fungerar den som ett bra smycke för dig som är nybörjare inom mode och kläder. En guldkedja i herr-modell kan både ge ett intryck av diskret elegans eller fungera som ett “statement smycke” som används för att sticka ut eller uttrycka stil och status. Allt beror på om du t.ex. väljer en tjock eller tunn guldkedja. Vi rekommenderar därför att du köper en guldkedja som passar din nuvarande stil och ger den en uppgradering.

 

Det kan vara svårt att veta exakt vilken guldkedja man vill ha eller vilken som passar till ens klädstil. Därför har vi skapat denna guide där vi samlat den viktigaste informationen som hjälper dig lista ut vilken guldkedja av herr modell som passar just dig. Självklart behöver man inte vara man för att köpa någon av de här guldkedjorna. Detta är bara baserat på vilka kedjor som är mest frekvent köpta av män.

 

Lästips: Vi tipsar om de mest populära guldkedjorna till henne.

 

 

Topp 3 populäraste längderna på guldkedja till man:

  • 50 cm – Det är den vanligaste längden på guldkedja som halsband i herr-modell. Det ger en diskret och stilren look. Ett bra val för dig som vill ha ett halsband som du sällan tar av dig.
  • 55 cm – Kedjan brukar, för den genomsnittlige personen, landa ungefär över bysten. Perfekt om du vill ha en tunn guldkedja med ett  mindre hängsmycke på eller för en mer utstickande tjock kedja.
  • 60-65 cm – Kedjan brukar landa ungefär vid bysten eller under bysten. Denna längd passar bäst för en bredare guldkedja för en kaxig och iögonfallande look eller med ett större hängsmycke på. Som t.ex. ett stort kors.

 

Topp 3 populäraste bredd på guldkedja till man

  • 2-3 mm – En kedja med detta mått används ofta utan ett hängsmycke eller med ett väldigt lätt hängsmycke. Det är perfekt som en fin och diskret accessoar.
  • 4-5 mm – Detta är den mest populära bredden på en herr guldkedja och den är även väldigt praktisk och hållbar. Den fungerar lika bra med hängsmycken som utan och passar till nästan alla outfits. Kedjan passar att användas både utanför och innanför tröjan.
  • 6-22 mm – När man har en guldkedja som är mellan 6-22 mm så är syftet att den ska synas och sticka ut. Ju större kedja desto närmare “bling-kategorin” kommer man och du får även en kaxigare look.

 

Lästips: Vi förklarar hur du på bästa sätt rengör dina guldsmycken och silversmycken.

 

Topp 3 populäraste modell på guldkedja till man

  • Pansarkedja – En pansarkedja är en populär vardagskedja som passar till det mesta. Den kan bäras både med och utan hängsmycke och kommer i många olika storlekar. Passar den som vill ha en lite mer tuff guldkedja.
  • Kabelkedja – Kabejkedjan är en go-to kedja för de som vill ha ett tunnare halsband som passar perfekt att hänga ett hängsmycke i. T.ex. ett mynt eller ett kors. Kedjans länkar är ovalformade och ser ut som en helt vanlig kedja.
  • Figarokedja – En figarokedja består av platta ovala länkar som är placerade i ett särskilt mönster. Den har vanligtvis tre mindre länkar på rad som sedan bryts av med en längre länk. En typisk tunn guldkedja i herr-modell för vardagsbruk som ger en diskret men stilren look.

 

Lästips: Lista ut om du passar bäst i guld eller silver innan du läser våra guider som hjälper dig hitta den rätta guldkedjan och den rätta silverkedjan.

 

Tips och inspiration på snygga guldkedjor till en man:

1. Tät pansarkedja i medium storlek

 

 

2. Tunn och lång ankarkedja

 

 

3. Tjock pansarkedja

 

 

4. Cordellkedja/Repkedja och en tunn ankarkedja

 

 

Svar på vanliga frågor:

 

Hur vet man om en guldkedja är äkta?

Smycken i äkta guld måste alltid, enligt svensk lag, ha en finhalts-stämpel som bevisar att de är gjorda av äkta guld. De är då märkta med de antal karat som de innehåller, t.ex. 14k eller 18k.

 

Kan man duscha med guldkedja?

Ja, äkta guldsmycken tål vatten utan att materialet missfärgas eller påverkas. Detta gäller dock inte om smycket endast har en guldplätering på ytan.

 

Hur mycket kostar en guldkedja?

Det beror på många faktorer såsom, storlek på kedjan och antalet karat. Priset för guld har även stigit i en jämn takt i många år. Läs mer om vad som avgör priset på en guldkedja i vår artikel.

More To Explore

Vigselringar bland vita blommor
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023
Cateogry: Bröllop
04 juli 2023

Populära inlägg;

Kategorier

Populära ämnen:

Få de senaste nyheterna från Goldringsly